Скоростното забогатяване на предприемача Илън Мъск изглежда няма признаци за

...
Скоростното забогатяване на предприемача Илън Мъск изглежда няма признаци за
Коментари Харесай

Илън Мъск вече е четвърти по богатство в света, след като задмина най-заможният европеец

Скоростното замогване на бизнесмена Илън Мъск наподобява няма признаци за закъснение, най-малко скоро. След като преди време той влезе в влиятелния топ 10 на най-заможните хора в света, а по-късно застана на петата позиция там, след следващия скок на акциите на Tesla той се трансформира в четвъртият по благосъстояние в света.

Нетното положение на Мъск е повишено със 7,8 милиарда $, откакто скъпите бумаги на автомобилния производител записаха растеж от 11% в понеделник, демонстрират данни на Bloomberg Billionaires Index.

По този метод той съумя да изпревари най-богатият европеец - французинът Бернар Арно, който вследствие на пандемията изпадна от топ 3 на най-богатите хора в света.

Така активите на Илън Мъск в този момент се правят оценка на 84,8 милиарда $, което го слага на едвам 15 милиарда $ зад Марк Зукърбърг, който сега е номер 3.
 Акциите на Tesla се изстреляха до над $1800 за пръв път в историята
Акциите на Tesla се изстреляха до над $1800 за пръв път в историята

За вчерашния им растеж няма забележима причина, само че в границите на една календарна година те нарастват със 770%

В началото на седмицата цената на акциите на Tesla за първи път мина 1800 $ и докосна връх от 1842 $. От началото на годината акциите ѝ са поскъпнали с повече от 353%, като упованията са компанията да бъде включена в американския показател S&P 500.

За последният забележителен растеж на благосъстоянието на Мъск принос има и другата му компания - галактическата SpaceX. Тя разгласи, че е привлякла пресен капитал в размер на 1,9 милиарда $ като пазарната ѝ капитализация към този момент доближава 46 милиарда $.

От началото на годината Илън Мъск е забогатял с над 57 милиарда $, което е вторият най-значителен растеж в Bloomberg Billionaires Index след този на Джеф Безос.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР