Скорошният приятелски мач между Борусия Мьонхенгладбах и националния отбор на

...
Скорошният приятелски мач между Борусия Мьонхенгладбах и националния отбор на
Коментари Харесай

Борусия М и Украйна събраха 132 000 евро за благотворителност

Скорошният другарски мач сред Борусия Мьонхенгладбах и националния тим на Украйна събра 132 000 евро като дарения за филантропична помощ за източноевропейската страна, разгласи клубът от Бундеслигата.

Двубоят, който бе извоюван от Украйна с 2:1, бе гледан от повече от 20 000 ентусиасти, а телевизия "Про 7 " започва благотворителната задача "Германия оказва помощ " по време на срещата, която събра общо доходи от 642 745 евро.

"Това беше фестивал на мирния футбол и вечер, в която нашите посетители се забавляваха за няколко часа по време на тези необикновено сложни времена ", сподели спортният шеф на Борусия Роланд Фиркус.

"За нас е огромна чест освен да помогнем на украинския народен тим за подготовката му за плейофите за Световното състезание, само че и още по-важно - да дадем знак за човещина и взаимност ", добави той.

Плейофът на Украйна в Глазгоу бе отсрочен поради нахлуването на Русия в страната и ще се играе на 1 юни. Победителят от този мач ще срещне Уелс във край за място на финалите на Мондиал 2022 в Катар.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР