Скорошни избори, организирани от служебен кабинет, със сигурност ще покажат

...
Скорошни избори, организирани от служебен кабинет, със сигурност ще покажат
Коментари Харесай

Костадин Костадинов от Възраждане : Няма нищо страшно в служебен кабинет

Скорошни избори, проведени от длъжностен кабинет, сигурно ще покажат действителния резултат на партиите от статуквото.

На 4-ти април 2021 година имаше три сегмента от гласоподаватели, които „ изкривиха " изборния резултат и това е повода за огромното разминаване сред резултатите в България и чужбина. На първо място това е купеният избор, на второ място - корпоративният избор, който върви с държавното управление и е подвластен от него, защото получава публични поръчки и на трето място - подвластният административно-манипулиран избор. Това са хората, които са заплашвани по дребните обитаеми места, че в случай че не гласоподават ще бъдат лишени от работа, дърва за зимата и други обществени придобивки, от които се нуждаят, както и чиновниците в по-ниските равнища на администрацията, на които е казвано, че в случай че не гласоподават за ръководещите ще изгубят работата си.

При едни избори, проведени от длъжностен кабинет на президента Румен Радев обаче, нещата ще наподобяват по друг метод. Една от главните разлики ще е тази, че цялата изборна администрация ще бъде сменена. Нека не забравяме, че на миналите избори състава на ЦИК, РИК и СИК беше еднакъв със състава на 44-то Народно заседание. Или с други думи, прекомерно евентуално е при скорошни избори ръководителят на ЦИК да не е от ГЕРБ, а представителите на досегашните ръководещи ще бъдат малцинство в СИК по места.

Преминахме през избори, които не се организираха общоприетоо. Ето за какво и втората опорна точка на статуквото е незначителна - пробват се да ни внушат, че не е добре да вършим избори през лятото. Защо да не е добре? Как правихме избори в страна, която беше затворена?! Не бива да подценяваме желанието на българите за смяна.

На 15-ти април 2021 година се събира 45-то Народното събрание, което може да извърши поредност от бързи дейности, с цел да промени Изборния кодекс, тъй че да предотврати всяка опция за изборна машинация. Тази смяна може да се случи в границите на до две седмици.

След това може да отстъпи място на Служебно държавно управление, което да провежда идващите избори. Само по този начин можем да подсигуряваме неприкосновеността на вота и да сме сигурни, че народните представители са законно определени.

Тук е огромният късмет на нас българите за почтени избори. Ако в този момент се образува длъжностен кабинет, той може да действа в границите на три месеца. И в длъжностен кабинет няма нищо ужасно. Внушава ни се, че страната ще спре, че няма да могат да се вземат значими решения. Нищо сходно - служебният кабинет има същия състав, има министри и бюджет. С него няма заплаха да спре страната, само че е доста евентуално да спрат някои корупционни покупко-продажби! И в случай че за някои служебният кабинет е заплашителен, то не е за нас - българските жители, а за политиците на прехода, които са ограбвали страната ни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР