Скоро собствениците на iPhone ще могат да редактират текстови съобщения,

...
Скоро собствениците на iPhone ще могат да редактират текстови съобщения,
Коментари Харесай

Важно: Как актуализациите в iOS и Android ще променят телефона ви

Скоро притежателите на iPhone ще могат да редактират текстови известия, а притежателите на Android ще могат да изпращат фотоси с висока разграничителна дарба. Много от измененията са от дълго време закъснели. По това време всяка година нашите смарт телефони се трансформират приемници на уведомления за идна смяна по софтуера.

Това е по този начин, тъй като Apple и Гугъл афишират актуализации на операционните системи, които зареждат нашите iPhone и телефони с Android. Скоро софтуерът, който кара устройствата да работят, ще има промени в дизайна и нови функционалности – с други думи, нови неща за учене.

В понеделник Apple показа iOS 16, идната версия на своята операционна система iPhone. Той ще включва нови функционалности като модифициран заключен екран и опция за редактиране на текстови известия. Миналия месец Гугъл показа Android 13, който разполага с опростено приложение за портфейл за предпазване на кредитни карти и значими документи като записи за ваксини. И двете компании обявиха, че усъвършенстват своите приложения за изпращане на текстови известия.
Новите актуализации на операционните системи iPhone и Android ще дойдат на нашите телефони като безвъзмездни актуализации тази есен.
„ Днес ще раздвижим нашите платформи по-далеч от всеки път “, сподели Тимъти Д. Кук, основен изпълнителен шеф на Apple, в авансово записано видео за събитието, обявяващо новия програмен продукт.

Но в реалност доста от измененията – изключително опцията за редактиране на текст със задна дата – са постепенни усъвършенствания, които наподобяват по този начин, като че ли е трябвало да се случат преди доста време. Ето най-забележителните актуализации, които да търсите. Apple съобщи, че прави смяна в първото нещо, което някой вижда, когато употребява iPhone: изводи екран.

В предишното хората можеха да трансформират единствено тапета на заключените си екрани. Но с iOS 16 потребителите на iPhone могат да персонализират изводи екран, като избират от разнообразни шрифтове и цветове за часовника. Хората също по този начин ще могат да закачат „ джаджи “, които всъщност са директни пътища към приложения като календара на телефона и следенето на фитнес данни, към изводи екран.

Тези персонализации могат да ни оказват помощ да пригодим смарт телефона си към нашия метод на живот. Имайте поради, че новият програмен продукт ще разреши на консуматор на iPhone да създадът голям брой персонализирани заключващи екрани за разнообразни сюжети.

Например, заключен екран, отдаден на работата, може да демонстрира тапет на вашата офис постройка и да съдържа приспособление за календар със идната ви среща. Заключен екран за персонално време може да демонстрира тапет на вашето куче и джаджа за извършения. Идеята е хората да могат да превключват сред заключени екрани, с цел да задоволят по-добре потребностите си през целия ден.
`Важно:

Пандемията форсира потреблението на мобилни покупки, защото доста хора се насочиха към безконтактни цифрови заплащания, с цел да избегнат докосването на пари в брой. Apple има солидна оферта за електронни заплащания повече от пет години със своя програмен продукт Wallet за iPhone, който разрешава на хората да вършат покупки с кредитни карти и да носят значими документи като бордни карти и здравни данни.

Гугъл, която се бори да пусне на пазара своята технология за мобилни заплащания. Години наред нейната система Гугъл Pay изоставаше съществено от платежната система на Apple, тъй като малко консуматори на Android разбираха по какъв начин да употребяват технологията.

Миналия месец Гугъл преименува приложението си за цифрови заплащания на Гугъл Wallet. Компанията опрости технологията, като вгради директен път към портфейла в изводи екран на Android. Освен това възнамерява да разшири софтуера отвън кредитните карти, с цел да включи документи като бордни карти, билети за кино и доказателство за имунизация против Covid-19.
Всеки, който е изпращал текстови известия с телефон, е осведомен с цифровото разделяне сред по този начин наречения зелен балон и наследник балон.
Когато се изпрати текстово известие от телефон с Android, то се демонстрира като зелен балон на екрана на получателя, със фотоси и видеоклипове, постоянно пикселирани и изкривени. Това е по този начин, тъй като през мрежата на телефонния оператор се изпраща известие с зелено балонче, което автоматизирано утежнява качеството на изображението.

За разлика от тях, известията със сини балончета, изпращани сред потребителите на iPhone, минават през iMessage, личната услуга за известия на Apple, която поддържа първокачествен тип на фотоси и видеоклипове.

С Android 13 Гугъл се пробва да сътвори лично приложение със наследник балон. Компанията вгражда в приложението си за известия технология, наречена Rich Communication Services, която може да изпраща изображения с висока разграничителна дарба и огромни файлове. Освен това ще разреши на хората да основават групови диалози, като множеството модерни приложения за известия.

Междувременно Apple прави промени в iMessage, тъй че потребителите на iPhone да могат да редактират известия, откакто бъдат изпратени. Редактирането на известия със задна дата, което би ни икономисало неудобството от странни автоматизирано поправени печатни неточности или инцидентния текст в джоба, е функционалност, която хората желаят от години.
`Важно:

В наши дни нито една актуализация на софтуера не би била цялостна без огромна софтуерна компания да съобщи, че се грижи за нашата дискретност. Това е по този начин, тъй като софтуерните компании желаят потребителите да се усещат в сигурност при шерване на персонални данни, изключително откакто европейските регулатори и други се намесиха против тях по въпроса.

Така че естествено Apple и Гугъл обявиха, че оферират повече отбрана на потребителските данни в идващите си операционни системи. Apple, която от дълго време разрешава на потребителите на iPhone да дават на членовете на фамилията и сантименталните си сътрудници непрекъснат достъп до данните за местоположението си, обявиха, че ще обезпечи по-задълбочени надзор за сходно шерване на данни, в случай че една интимна връзка се обърка. Новата му софтуерна функционалност, Safety Check, ще разреши на хората бързо да преглеждат и анулират достъпа до такива данни, с цел да могат да защитят информацията си от злоупотребяващи.

Гугъл съобщи, че ще даде на потребителите повече надзор върху това какви данни се споделят с приложения на трети страни. В идната версия на Android хората също ще могат да дават на приложения достъп единствено до избрани фотоси вместо до цялата си ролка на камерата – мярка за отбрана против злонамерени приложения, които се маскират като програмен продукт за редактиране на фотоси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР