Скоро ме изпревари на магистралата човек, който кара сигурно с

...
Скоро ме изпревари на магистралата човек, който кара сигурно с
Коментари Харесай

Шофьор карал с близо 300 км/ч на магистралата. Изпреварил вътрешния министър, но не го глобили

Скоро ме изпревари на автомагистралата човек, който кара несъмнено с 300 км в час. Спря го полиция, оказа се, че кара умишлен човек и нямаше по какъв начин да го глобяваме, тъй като камерите на АПИ не можем да ги употребяваме (те не са сертифицирани, защото технологията, с която мерят скоростта не е толкоз прецизна – б.а.), а те регистрират 240-260 км. Отговорен човек беше, който не осъзнава, че с тази скорост може да отнеме човешки живот ”. Това съобщи в Народното събрание министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Днес той дава отговор на депутатски въпроси по отношение на ограниченията за сигурност по пътищата и плана на Министерство на вътрешните работи за промени в закона.

„ От ден първи работим по тази тематика. Първите ни дейности бяха да купим гуми за колите, тъй като някои бяха на 6-7 година, облякохме някои от чиновниците с униформи, тъй като нямаха “, изясни Демерджиев пред депутатите.

По думите му автомобилният парк също бил намалял. Причините били, че средствата от фонд “Пътна сигурност “ дълго време не са употребявани.

„ Няма по какъв начин да се работи, когато чиновниците ти са лишени от механически средства, те първо би трябвало да бъдат снабдени с всичко належащо “, безапелационен бе той.

Според Демерджиев закупването на гуми не е пътна сигурност. Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски съобщи, че този фонд би трябвало да се употребява по предопределение.

„ Този, който няма гуми или има такива на 6-7 година, доста мъчно може да глоби другите за грайфера им “, беше отговорът на Демерджиев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР