Скопие. Вицепремиерът по европейските въпроси на Република Северна Македония (РСМ)

...
Скопие. Вицепремиерът по европейските въпроси на Република Северна Македония (РСМ)
Коментари Харесай

От срещата Никола Димитров-Габриел Ескобар: Подкрепата на САЩ като наши партньори и съюзници винаги е била двигател на процесите

Скопие. Вицепремиерът по европейските въпроси на Република Северна Македония (РСМ) Никола Димитров се срещна през днешния ден със заместник-помощник държавния секретар на Съединени американски щати Габриел Ескобар, който е на работно посещаване в Северна Македония, осведоми скопският ефирен канал “Нова ТВ “ .

На срещата е била разисквана европейската вероятност на Северна Македония и района като обща стратегическа цел, както и настоящата обстановка в този подтекст.

Вицепремиерът Димитров е благодарил на Съединените щати за продължаващата поддръжка за европейската интеграция, партньорство и съюзнически метод на страната за справяне с световните провокации като израз на общи полезности.

„ Споделяме една и съща визия за бъдещето на Северна Македония и района и поддръжката на Съединените щати като наши сътрудници и съдружници постоянно е била мотор на процеса. Стартът на договарянията за присъединение със Северна Македония ще означи завършването на една глава в осъществяването на общата стратегическа цел и основаване на нов подтик за европейското бъдеще на района като поръчител за непоклатимост и народна власт. „ Преодолявайки актуалните провокации, ще можем да се съсредоточим върху насърчаването на споделени полезности и задълбочаване на партньорството в това отношение “, сподели Димитров.

Ескобар от своя страна е подчертал уговорката на Северна Македония като съдружник в НАТО за обезпечаване на районна сигурност и поощряване на евроатлантическите полезности, като акцентира смисъла на Преспанското съглашение като дирек на мира и сигурността в района. Той акцентира, че проявеното водачество и напъните в процеса на промени би трябвало да бъдат одобрени със заслужения прогрес в европейската интеграция на страната, посредством приемане на преговорната рамка и осъществяване на първата междуправителствена конференция в преговорния развой.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР