Скопие. След като в социалните мрежи бе разпространена информация, че

...
Скопие. След като в социалните мрежи бе разпространена информация, че
Коментари Харесай

„Фокус“ : Министерството на културата отхвърли твърденията за отстраняване на паметника на Александър Македонски от Скопие

Скопие. След като в обществените мрежи бе публикувана информация, че паметникът на Александър Македонски в центъра на Скопие ще бъде демонтиран, за което особено от България е изпратен кран, Министерството на културата на югозападната ни съседка се намесиха и опровергаха информацията, написа македонският „ Фокус “ .
„ Уважаеми съграждани, не попадайте под въздействието на подправени вести за подготовката на премахване на монументи от площад „ Македония “ в Скопие. Това са неистини, опит за манипулиране на жителите и изостряне на напрежението “, безапелационни бяха от македонското културно министерство.
По-рано бе обявено, че откакто в обществените мрежи се появиха фотоси на кран, който идва от България за премахване на паметника на Александър Македонски в Скопие, жители на югозападната ни съседка са излезли през нощта в центъра на македонската столица, с цел да предотвратят демонтирането му.
Събралите се оповестиха, че ще пазят паметника през нощта, ако македонските управляващи решат да го отстранят, както направиха със статуята на Андон Янев-Кьосето.
Паметникът с кама в ръка на Кьосето, противоречива персона, останала в историята като „ ликвидатора на Вътрешна македонска революционна организация “, бе един от петте, които бяха издигнати на 7 септември 2014 на разнообразни места в Скопие.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР