Скопие. Скопското електронно издание Нова Македония“ публикува материал на македонския

...
Скопие. Скопското електронно издание Нова Македония“ публикува материал на македонския
Коментари Харесай

„Нова Македония“ : Стоп на гръцкия геноциден план за Македония и македонците

Скопие. Скопското електронно издание „ Нова Македония “ разгласява материал на македонския стихотворец, книжовен и живописен критик, есеист и преводач Евтим Клетников, под формата на „ Отворено писмо до Алексис Ципрас във връзка на неотдавнашните му изяви “, показан без редакторска интервенция.

Господине Алексис Ципрас, в неотдавнашната ваша изява пред гръцките медии казвате: „ В договарянията няма да дадем нещо, което бе обещано преди 70 години “. И още „ Имат страна, която от 70 години се споделя Македония, а нямат никаква връзка с Александър Велики и този исторически интервал. Имат славянски и албански корени и признават това. Ако получим определение преди името „ Македония “ ще е огромна победа, а още по-голяма ще е да се договорим, че едно е нашата Македония, която идва от дълга традиция, а напълно друго тяхната традиция и техният културен код... “. Незнам дали чувствате позор от тази и сходните изяви, тъй като падате под най-низкото равнище на домашно и морално образование.

Лъжете безобразно премиере и сте нападателен като хиена, която мисли, че жертвата е към този момент подготвена и би трябвало единствено лакомо да я сграбчи и довърши. Горчиво ще се разочаровате и вие, и Теодоракис, и Павлопулос, и Каменос и гръцките фашизоидни владици, които нямат никаква връзка с Бог и божествената Правда и истина. Аз и деветдесет и девет % от македонския народ ви споделяме, че в на никаква цена няма да излезем отвън своето изконно Име, в което сме твърдо закотвени към този момент няколко хилядолетия, а вие като добре познати исторически хиени желаете да присвоите за себе си целия негов богат културно-цивилизационен парцел. Малко ви е гръцкото, по тази причина в този момент желаете и македонското Име с цялата негова културоложка и мъченическа популярност. Не. Няма да съумеете в това. Ние не съществуваме от 70 години, които също ни ги отричате, а сме записани още в първата, най-стара етнографска карта на народите от библейския Мойсей и оттова, още от първата страница на Ветхия завет като златна жица прекосяваме до крайните крайбрежия на Новия завет, когато в Македония идва по Божия заповед деятел Павел, с цел да християнизира от тук твърдоглавите гърци и цяла паганска Европа, която, за жалост, към момента е такава и държи християнството единствено като маска. Знаете, че на най-ревностния Исусов деятел му се явява македонец, с цел да отиде в Македония, а не грък. Мислите ли, че това е инцидентно.

Дали е инцидентно и това, че в Библиите, които се печатат на Запад, това свято място от Новия завет е накриво и вместо „ Му се яви македонец “, пишат „ Му се яви човек от Македония “. Само и единствено да не е македонец. Ако са уверени, че Македония значи гръцка еднаквост те не биха правили това. Но не са уверени, както имам вяра не сте уверени и вие, премиере Ципрас, нито всички гърци, които вие ги хвърляте в екстранационалистическа, фашистка еуфория. Антропологията не познава сплав от две обособени идентичности, принудително споени в една, както го вършиме вие гърците с разбойническия обир на македонската еднаквост. А и българите. Сега и албанците, където търсите корена на нашата еднаквост. Това, простете, не може да се назова по никакъв различен метод, осен най-низък вид политически и всевъзможен различен тип идиотизъм.

Премиере, не можете да вярвате на нашите/ненаши Заев и неговия министър Димитров, нито на тези небогати медийни същества при нас, които не знаят нито какво е име, нито какво е еднаквост, нито от къде извира той. Те не знаят какво да вършат със личното си име, нито знаят за какво са се родили и защо би трябвало да употребяват живота си, подарен им от Господ. За неистини, или за истини. За зло, или за положително. Както и вие, премиере Ципрас, тъй като неотдавнашната ви изява ясно демонстрира това. А не можете да вярвате и на вавилонската дама Европа, която, както сподели видният британски романист Д.Х. Лорънс, „ по инерция натрупа всичко в гръцка торба “. Сега и огромната Антична Македония, която по никакъв метод не ви принадлежи. Играйте си колкото желаете сиртаки с Теодоракис, Каменос, Павлопулос и с вашите фашизоидни, безбожни владици, само че няма да получите не нито един атом, а даже и минимален кварк (за да се изразим с езика на квантовата физика на Нилс Бор) от скъпоценната македонска историческа памет. Не. И историческата фактология, в случай че желаете, е немилосърдно на наша страна. Това е цяло едно голямо нехайно море. Нека оставим настрани Херодот и други короновани гръцки и други антични историци.

Сега избрах, в подтекста на тематиката, за която приказваме, да ви припомня за гърка Плутарх, който е написал биографична книга за Александър Македонски, който вие, във фройдовски боязън не желаете да именувате по този начин и наричате Велики. Това значи, че освен вашето схващане, само че вашият несъзнателен разум е мъчително възпрепятстван от македонския синдром. Той – гъркът Плутарх, в тази книга споделя един присъщ епизод за яда на Александър, когато на едно пиршество укорил надменния грък Клит, който се държал непристойно, както и вие в този момент, към македонците, които смятате за исторически отпадък, а въпреки всичко желаете да присвоите като хиени тяхната еднаквост. Обръщайки се, Александър споделил на гърка: " Нима не ви се коства, че гърците стъпват сред македонците като полубогове сред животни ". Това! Сега схващате ли нещо, господине Алексис Ципрас. А дали, също така, сте чели и Филипиките на най-циничния гръцки мъдрец Демостен, от който в цинизма не сте помръднали ни сантиметър по-надолу? А? Какво споделя в тях? Че македонците са варвари, тъй като със своите фаланги (и това е история) мачкаха гърците, които в този момент мазохистично, патологично се показват за тях.

Ако античните извори за това, че македонците и гърците са разнообразни нации не са ви задоволителни, ето и и един актуален, и ваш съвременник, интелигентен и безвъзмезден гръцки историк, който приказва истината. Казва се Димитрис Михалопулос, професор историк. В своя къс, само че кристално явен текст, под наименование „ Македонски манифест “ в своята най-нова книга, във връзка десетгодишния празник, в този смисъл той показва няколко коронни фрагмента от антични историци за обособената македонска еднаквост, която няма допирни точки с гръцката. Умен и честен, за разлика от вас,премиере и той се базира на основната сцена с деятел Павел от Новия завет: „ И през нощта на деятел Павел му се яви видение; там стоеше човек от Македония и го молеше. Ела в Македония, помогни ни “. При това, той се базира и на някои основни антични историци. Разбира се, на Херодот, само че и на Павзаний, който написа за македонската борба на гърците при Херонея. Пише: „ Понеже злополуката при Херонея беше началото на неприятна поредност за всички гърци, а също и за поробените, които бяха слепи за тази заплаха и бяха на страната на македонците, Филип получи най-вече от техните градове; с Атина номинално откри връзки, отнемайки островите й и поставяйки завършек на нейната морска империя “. И по този начин нататък. Достатъчно ли е това, господин министър председател. Това го споделя грък, героичен да признае истината, за която вие сте слепи.

Вие се опирате на брюкселския европейски естаблишмънт, който, както и вие, с образеца с Македония възобновява третия нацифашистки Райх. Катастрофата следва, освен съгласно Нострадамус, само че и съгласно Божията Правда и Истина, освен за Македония и македонците, само че и за гърците и Европа. Може би, Бог няма да разреши над македонците още веднъж да падат англоамериканските напалмови бомби. Те най-варварски почистиха Егейска и Беломорска Македония от македонци, с цел да ви я дадат да се нахраните, без никаква грижа за нейните „ полета и планини от кръв “, както написа за разлика от вас достойната гъркиня Анастасия Каракасиду. За това гръцките националисти се заканваха да я убият.

Така, господине Алексис Ципрас. Изчистихте македонците от Беломорска Македония, заграбвайки тяхната земя, от която в този момент се храните и даже погърчихте техните гробове, а в този момент желаете да ни прогоните и от нашата памет. Не ви е позор. Няма да съумеете в това, въпреки да сте заели и всички бомбардировачи на НАТО и брюкселска Европа, която вдъхва живот на вашия, за жал и техен, геноциден проект. Не. Ние сме Македония и македонци от тук до края на вечността. А вие гърци „ сърцем светци, лицем вълци “, както ви разказа тъкмо Григор Пърличев. Не вярвайте на фалшификаторската и шизофренична Европа, която сама на себе си, неуместно, си аргументи две международни войни, в които изпрати в касапницата милиони свои хора, почтено млади и извърши невиждани закононарушения против човечеството и на другите континенти. А тогава каква истина можем да желаеме в този момент от нея? Не се опирайте на нейния фалшификат, господине Ципрас, на тяхната и вашата неистина за Македония и македонците, които, както споделя и деятел Павел в своите послания, са „ синове на светлината “ и са „ светила, които светят в разложения свят “. Не вярвайте нито на Заев и Димитров, по-европейци и от самите европейци и по-НАТОвци от самите натовци. Това е потенциалът на тяхната съвест, просветеност и морал. Подобен на вашия. Приемете моите сърдечни поздрави.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР