Скопие. С много изложби и свободен достъп, музеите в Македония

...
Скопие. С много изложби и свободен достъп, музеите в Македония
Коментари Харесай

„Сакам да кажам“ : Днес е обявен вход свободен в македонските музеи

Скопие. С доста изложения и свободен достъп, музеите в Македония и по света през днешния ден означават Международния ден на музеите и Европейската нощ на музеите 2019, написа македонското електронно издание “Сакам да кажам “ .
Археологическият музей показва изложбата " 100 години Требенище ", с над 400 експоната от некропола в Требенище, Охрид, дружно с известните златни маски, които се срещат в музеите в България, Сърбия и Македония. Музеят ще бъде отворен от 10 до 18 часа
В Музея на Северна Македония в 19.30 часа ще бъде открита галерия на рисунки и копия-фрески на Владимир Деловски-Джиги, озаглавена " Тихият маестро ". Изложбата съдържа рисунки със междинни размери, копия от фрески в гипс и копия от широкоформатни фрескови рисунки, които са главен детайл от художествената ориентировка на художника. Музеят през днешния ден ще бъде отворен от 9 до 23 часа
В обектите на Националната изложба на Северна Македония се организират три изложения: Младежкият пролетен салон е в Мала Станица, в Чифте Хамам на Африм Спахиу и в Даут Пашин Хамам на Костадин Танчев-Динка.
В Музея на град Скопие е показана юбилейната галерия " Славянските апостоли " Кирил и Методий ”по мотив 1150-годишнината от гибелта на св. Кирил, с акцент върху музейното просветително показване и учебен семинар " АЗ БУКИ ВЕДИ ". Музеят на град Скопие ще бъде отворен от 9 до 23 часа за гости, а просветителните семинари ще бъдат от 9 до 17 часа.
Фондът за евреите на Холокоста в Македония за първи път провежда няколко мероприятия в Мемориалния център на Холокоста.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР