Скопие. Премиерът на Гърция бе посрещнат на международното летище в

...
Скопие. Премиерът на Гърция бе посрещнат на международното летище в
Коментари Харесай

„Фокус“ : Гръцкият премиер кацна в Скопие, посрещнаха го Шекеринска и Бектеши

Скопие. Премиерът на Гърция бе посрещнат на интернационалното летище в Скопие от министъра на защитата на югозападната ни съседка Радмила Шекеринска и от министъра на стопанската система Крешник Бектеши, предава електронното издание на македонския „ Фокус “ .
Ципрас дойде в столицата на югозападната ни съседка със забавяне – самолетът му трябваше да кацне в Скопие към 9:30 часа локално време (10:30 часа българско време), само че полетът се забави и машината бе приземена малко преди 10:00 часа локално време. Причините не бяха пояснени.
Заради забавянето ще се наложи редуциране на програмата за формалното посрещане на министър-председателя на Гърция. Предстои той и министрите в делегацията на Атина да бъдат отведени в постройката на македонското държавно управление за публично посрещане. След това Ципрас и Заев ще проведат среща. В същото време ще има и обособени диалози сред министри на двете страни.
Гръцкият министър председател идва в Скопие с делегация от 10 министри и над 140 представители на бизнеса. Очаква се в границите на визитата му да бъдат подписани редица съглашения за съдействие в разнообразни области.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР