Скопие. Очаква се парламентът на Република Северна Македония да гласува

...
Скопие. Очаква се парламентът на Република Северна Македония да гласува
Коментари Харесай

„360 степени“ : Гласуват оставката на правителството на Заев в четвъртък?

Скопие. Очаква се Народното събрание на Република Северна Македония да гласоподава оставката на държавното управление на премиера Зоран Заев в четвъртък, в случай че последният я подаде в течение на сряда, оповестява скопският ефирен канал „ 360 степени “ .

Оставката на премиера на Зоран Заев към момента не е стигнала до Народното събрание, където сега се вършат последни мерки преди днешното годишно послание на президента Стево Пендаровски.

Според известията е допустимо Заев да подаде оставка след обръщението на Пендаровски, само че е съвсем несъмнено, че няма да бъде декларирано незабавно, в случай, че за през днешния ден не е планувано ново съвещание на Народното събрание.

Първата нова сесия е на следващия ден и това е сесията по парламентарните въпроси, за която съгласно източници от Народното събрание не е несъмнено дали ще продължи, като се има поради, че приключването на оставката на Заев ще бъде оставката на целия му кабинет, който обаче остава дежурен до избор на ново държавно управление.

След оставката на министър-председателя президентът в десетдневен период би трябвало да назначи нов министър-председател, който да сформира ново държавно управление и стратегия в период от 20 дни.

В началото на утрешното съвещание се чака да бъде доказана оставката на депутата от БЕСА Фадил Зендели от поста заместник-председател на Народното събрание, откакто партията му напусна ръководещата коалиция, в която „ Алтернатива “ влезе като нов сътрудник.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР