Скопие. Настоящият заместник-министър на финансите и член на Изпълнителния съвет

...
Скопие. Настоящият заместник-министър на финансите и член на Изпълнителния съвет
Коментари Харесай

„ТВ 21“ : Ковачевски официално внесе кандидатурата си за председател на СДСМ

Скопие. Настоящият заместник-министър на финансите и член на Изпълнителния съвет на СДСМ Димитър Ковачевски в сряда публично внесе кандидатурата си за ръководител на Социалдемократическия съюз на Северна Македония, предава скопският ефирен канал „ ТВ 21 “ .

„ Съгласно периодите през днешния ден внесох кандидатурата си за ръководител на партията, дружно с моята визия и стратегия - Заедно, отговорно и безрезервно. Програмата се основава на три стълба - социалдемократическа визия и полезности на деяние, стопански напредък и повишение на виталния стандарт и обективен късмет и ясна система, посредством която най-хубавите получават отговорността и шанса “, сподели Ковачевски пред централата на СДСМ.

По думите му, партията минава през предизвикателство, което я трансформира и където всеки член на партията е значим и всеки член на партията ще има думата.

„ Един от главните ми задължения е да възстановим единството в партията и да възстановим единството в обществото, с цел да имаме по-силни демократични партии и да имаме по-силно общество. Най-важното за нас е да възстановим вярата, че можем и би трябвало сами да подобрим обществото си, като имаме поради ясния път на нашето общество към европейската интеграция “, сподели Ковачевски

Относно това, че ще има мощно въздействие от Зоран Заев, Ковачевски сподели, че ще удостовери работата и честността си посредством работата си и решенията, които ще вземе, в случай че бъде определен за ръководител на СДСМ.

Отговаряйки на журналистически въпрос за договарянията с Алтернатива за влизане в държавното управление, Ковачевски изрази вяра, че Алтернатива ще вземе позитивно решение, което в последна сметка зависи от техните партийни органи, и ще стане част от държавното болшинство, тъй като, както сподели, ще обезпечи устойчиво държавно управление, което може да реши огромните проблеми, пред които е изправена страната, като световната пандемия, европейската енергийна рецесия и провокациите за поддържане на виталния стандарт на жителите.

След потвърждаването на оставката на Заев, който беше водач на партията от 2013 година, предишния петък, 26 ноември, Централният съвет на СДСМ разгласи предварителните вътрешнопартийни избори, които ще се проведат на 12 декември.

Процедурата за кандидатстване за изключителните вътрешнопартийни избори на СДСМ продължава до 3 декември, като до момента кандидатура е подала някогашният заместник-председател на СДСМ Фросина Ременски.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР