Скопие. Македонският депутат от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошовски заяви,

...
Скопие. Македонският депутат от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошовски заяви,
Коментари Харесай

„Независим вестник“ : Антонио Милошовски заяви, че процедурата по ратифициране на споразумението за името се пренебрегва

Скопие. Македонският народен представител от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошовски съобщи, че Европа няма парламент, в който да се прескочи комисията по външна политика, с цел да се ратифицира двустранен или интернационален контракт, предава електронното издание на македонският „ Независим Вестник “.
Милошовски е ръководител на парламентарната комисия по външна политика, през която би трябвало да премине съглашението с Гърция, преди да бъде утвърдено. Въпреки това, поради това, че държавното управление бележи контракта с европейско знаме, в този момент той се „ придвижва “ към Комисията по европейските въпроси, управлявана Артан Груби от ДСИ и където полемиката ще бъде лимитирана до най-много три дни.
Според Милошовски по този метод държавното управление цели да прокара ратификацията в Народното събрание с допустимо минимум разискване.
„ С това се подценява процедурата за ратификация на контракта и се прескача парламентарното тяло, както беше направено със Закона за езиците. Такива прецеденти не се случват в други парламенти “, добави той.
Ратифицирането на контракта в Народното събрание е изискване, което би трябвало да се извърши от македонските управляващи, с цел да може гръцката страна да уведоми Европейски Съюз и НАТО, че е преодоляна пречката пред продължение на интеграционните процеси на Македония. В този случай, значимо е това да се случи преди началото на срещата на високо ниво на Европейския съвет в края на месеца, предвид на упованията Македония да получи дата за начало на договарянията с Европейски Съюз
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР