Скопие и Атина подписаха договора за името Северна Македония. Церемонията

...
Скопие и Атина подписаха договора за името Северна Македония. Церемонията
Коментари Харесай

Скопие и Атина подписаха договора за името Северна Македония

Скопие и Атина подписаха контракта за името Северна Македония. Церемонията се състоя в гръцкото село Псарадес на брега на Преспанското езеро.
Скопие и Атина подписват контракта за името Северна Македония на следващия ден Заради митингите и идното сключване ограниченията за сигурност в цялата страна са засилени
На нея участваха от гръцка страна министър председателят Алексис Ципрас и външният министър Никос Кодзиас , а от македонска – министър-председателят Зоран Заев и външният министър Никола Димитров . Документът подписаха Кодзиас и Димитров.

Присъстват още специфичният делегат на Организация на обединените нации Матю Нимиц , вицепрезидентът на Европейската комисия и висшия представител на Европейски Съюз Федерика Могерини , комисарят на Европейски Съюз, отговарящ за разширението – Йоханес Хан , и представител на генералния секретар на Организация на обединените нации.

Официалните посетители дойдоха на яхтеното пристанище и пешком се насочиха към подиума, където документът беше подписан.
Снимка: Reuters
Отново с лодки формалните лица ще отидат след това на македонския бряг – град Отешево , където ще има формален обяд.

Снощи след тридневни дискудии в гръцкия парламент вотът на съмнение против държавното управление на премиера Алексис Ципрас, импортиран от опозиционната „ Нова Демокрация”, бе отритнат със 153.
Гръцкото държавно управление оцеля при вота на съмнение Това отваря пътя за сключване на историческото съглашение за името на Македония
Хиляди гърци стачкуваха против съглашението пред Народното събрание, призовавайки Ципрас да подаде оставка. Полицията употребява звукови гранати и сълзотворен газ, с цел да попречи на стачкуващите да влязат в постройката.

Протести през днешния ден провежда и опозицията в Македония.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР