Скопие. Бившият член на Армията за освобождение на Косово (АОК)

...
Скопие. Бившият член на Армията за освобождение на Косово (АОК)
Коментари Харесай

Македонските власти арестуваха косовар по искане на Сърбия

Скопие. Бившият член на Армията за избавление на Косово (АОК) Томор Морина бе задържан от управляващите в Северна Македония, съобщи косовският вестник Gazeta Express
Арестуването на Морина бе разисквано в четвъртък в Народното събрание в Скопие. Координаторът на ДСИ, Еюп Алими съпостави македонският министър председател Зоран Заев със сръбския деспот Слободан Милошвич. Той съобщи, че се срами че е дал своя вот за образуването на настоящето държавно управление, цитиира думите македонското електронно издание " МКД "
" Аз съм нервиран от обстоятелството някогашен боец от АОК беше задържан и до каква степен нашата страна зачита интернационалното право. " По искане на Сърбия е арестуван жител в Косово, а с обстоятелството, че той не е жител на Сърбия и ние признахме Косово, това демонстрира, че вътрешното министерство не съблюдава всички правни правила в страната ни. Ако по този начин се постъпва с всяка молба, отправена от прилежащата страна за всички войни, които се водиха през 90-те години и когато нашата страна одобри над един милион бежанци и бяха изхарчени големи средства и откакто всички сме фокусирани към интеграцията с Европейски Съюз и НАТО, с тези дейности ние се връщаме към 1999 година и настояванията на Милошевич, а те към този момент не са в действие. Ще ви помоля да вземете ограничения, до момента в който не стане прекомерно късно ”, сподели Алими.
„ Върховенството на закона и зачитането на интернационалните закони и разпореждания са норма, европейска полезност, към която и вие, и аз, и всички ние се стремим. Искането за арест е получено от Интерпол, а не от Вучич, нито от Милошевич. От Интерпол, където сме член и където сме дали своят вот и Косово да бъде член, без значение дали Сърбия е срещу. Процедурите се следят от способен прокурор и способният арбитър взема решение по тях, а не Заев, нито Спасовски, нито Агим Нухиу, нито който и да е от държавното управление ”, отговори министър-председателят Зоран Заев.
Алиансът на албанците реагира остро на ареста на някогашния арестуван от АОК Томор Морина и упорстват той да бъде освободен неотложно и без никакви условия, макар че е бил арестуван по заповед за арест на Интерпол, осведоми скопското електронно издание " Локално " .
Наказателният съд в Скопие разпореди задържането на някогашния член на Армията за избавление на Косово Томор Морина, който беше задържан на граничния пункт Блаце въз основа на заповед за арест от сръбския съд за период от 30 дни и ще прегледа настояването на Сърбия за екстрадиция, написа македонското електронно издание Press 24 .

Редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР