Скокът на цените на газа означава скок на всичко по

Скокът на цените на газа означава скок на всичко по ...

Политика и на празника: Борисов и Янев влязоха в задочен спор за скока на цените


Скокът на цените на газа означава скок на всичко по веригата от хляба до парното, според лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Всички говорят за „Промяната продължава“, но „промяната“ по време на служебните правителства е само промяна в цените, спиране на програми за подпомагане и това главният прокурор Иван Гешев да остане без шофьор, коментира той пред партийния актив в Пловдив.

Служебният премиер Стефан Янев коментира, че икономическите показатели на страната през последните месеци са много добри. Добави, че до дни ще бъдат обявени конкретни мерки заради цената на тока и газа. Те обаче в голямата си част зависят от международните пазари.

„Имаме системен проблем, че тази енергопроизвеждаща система у нас е била системно неглижирана в последните 10-ина години. Предстоят редица мерки, които ще бъдат неотложни. Надявам се до началото на другата седмица да ги обявим“, добави Янев.

Премиерът определи като несъстоятелни твърденията, че заради по-високите пенсии ще се стигне до вдигане на данъците.

При посещението си във Велико Търново по случай деня на Независимостта президентът не коментира критиките. Въздържаха се и от „Продължаваме промяната“, зад която стоят Асен Василев и Кирил Петков.

Източник: btvnovinite.bg