Скок на цените на автомобилния пазар у нас. Заради липсата

...
Скок на цените на автомобилния пазар у нас. Заради липсата
Коментари Харесай

Скок на цените на автомобилния пазар у нас

Скок на цените на автомобилния пазар у нас. Заради неналичието на импорт на нови и на остарели коли цените на използваните на пазара скочиха с над 50%, а за нова кола се чака близо година. Ще можем ли да си позволим автомобила, който желаеме да караме.

Стефка Николов от няколко седмици оглежда шоурумите в страната, с цел да си избере нов фамилен автомобил. Въпреки сериозното покачване на цените и дългото очакване за нова кола тя е твърдо решена да влага парите си в нов автомобил.

" Ние употребяваме използван автомобил цялото семейство, към момента се задържаме на използван автомобил, не желаеме да ги продаваме. Гледаме тях да поддържаме с концепцията човек да поразмисли и да поизчака. Наистина в България би трябвало да се концентрираме върху някакви по-нови технологии ", споделя Стефка Николов, клиент.

Между 4 и 6 месеца приблизително е времето, в което би трябвало да се изчака, след поръчка на чисто нов автомобил, без значение от марката. Сред главните аргументи за дългото очакване е пониженото произвеждане на автомобилните колоси в международен мащаб и забавената търговия. Сборът на всички тези фактори въздейства и на цените.

" Повишаването на материалите от всевъзможен жанр и тип от метали до подготвени артикули сензитивно набъбна. Повишаването на цената от 10, 15% за една година е много сензитивна, само че и много съществено затормозява нашите клиенти, а повишението на горивата и изобщо силите пък въпреки това довежда до още по-голямо натоварване на ползващите се ", добави Васил Новоселски, дилър на нови коли.

Забавеният импорт въздейства на цените и на използваните коли у нас. На един от най-големите пазари за коли в Дупница този автомобил единствено преди една година е коствал 5 хиляди лв., а цената му сега е с 2 хиляди лв. повече.

" Въобще коли няма. Това, което си е в оказиона, понижава и в един миг се изпразни. Това е като бунар в пустинята, всеки черпи и пие вода от него, а той не се цялостни. Това е бизнесът с използвани коли сега ", сподели още Георги Грозданов, търговец на използвани коли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР