Скок на случаите на крайнодесен екстремизъм в германската армия от

...
Скок на случаите на крайнодесен екстремизъм в германската армия от
Коментари Харесай

Крайнодесният екстремизъм се увеличава в германската армия

Скок на случаите на крайнодесен екстремизъм в немската войска от 363 през 2019 година на 477 през предходната година, разгласи специфичният прокурист за армията към Народното събрание Ева Хьогел, осведоми АП.

По време на представянето на годишния си отчет тя означи, че бойците не са под общо съмнение и безспорното болшинство си прави работата отговорно всекидневно. Но тя акцентира, че нарастването на броя на случаите с крайнодесен екстремизъм е източник на безпокойствие и демонстрира, че " има доста работа за извършване " .

" Няма място за крайнодесен екстремизъм в армията ", написа Хьогел в отчета. " Трябват ни следствия, наказания и предварителна защита по непрекъснат, повсеместен и бърз метод ", акцентира представителят.

Хьогел изиска да бъдат наети повече хора за ускорение на следствията.

В страната има сериозна паника, че не се прави задоволително за справяне с крайнодесния екстремизъм в армията. Специалните елементи KSK са под инспекция след няколко случая на крайнодесен екстремизъм през последните години. В резултат на това военният министър през юли и се закани да проверяват екстремизъм и да прокарат промени.

Възходът на крайнодесния екстремизъм в армията отразява растежа на случаите на антисемитски, антиимигрантски и хомофобски офанзиви в Германия.

През 2020 година немската войска е от 183 777 бойци, от които 23 066 дами.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР