Skoda попълни своето SUV-семейство с нов кросоувър с името Kamiq

...
Skoda попълни своето SUV-семейство с нов кросоувър с името Kamiq
Коментари Харесай

Skoda ще залее пазара на кросоувърите с новия достъпен Kamiq

Skoda попълни своето SUV-семейство с нов кросоувър с името Kamiq - това е третият Kamiq на марката, чието име стартира с К и завършва на q. Все отново европейските консуматори може и да не съумеят да седнат зад кормилото на новото чешкото софтуерно знамение - автомобилът е създаден особено за китайския пазар.

По габарити новият Kamiq на процедура повтаря показаният неотдавна Karoq: той е с 4 390 мм дължина, 1781 мм ширина и 1 606 мм в височина. Но по съоръжение автомобилът за Китай очевидно ще отстъпва пред своя европейски другар.

В основата на Kamiq е залегнала архитектурата с полунезависимо задно окачване. Двигателят ще е единствено един - 1.5-литровият MPI с мощ 110 конски сили и 150 Нм въртящ миг. Двигателят ще предава мощта си на колелата чрез петстепенна механична скоростна кутия или шестстепенна автоматизирана. Задвижването ще е единствено предно.

Списъкът с екстрите за модела също е много непретенциозен. " Камик " няма да има климаконтрол, лед светлини, круз надзор и други модерни варианти. Изключение са сензорите за дъжд и светлина, както и мултимедийната система с тъчскрийн екран.

Skoda Kamiq ще се сглобява в Китай в взаимното дружество Skoda SAIC. На локалния пазар автомобилът ще се конкурира с Hyundai ix25, Nissan Kicks и Citroen C3-XR. Премиерата на новия кросоувър ще се състои на автосалона в Пекин, който ще отвори порти след няколко дни.

По информация на CarNewsChina, продажбата на новия автомобил ще стартира през юни. Базовата версия ще коства към 90 000 юана (към 23 000 лева).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР