Skoda бързо извървя пътя от бюджетна алтернатива на Volkswagen до

...
Skoda бързо извървя пътя от бюджетна алтернатива на Volkswagen до
Коментари Харесай

Skoda превключва на ток

Skoda бързо извървя пътя от бюджетна опция на Volkswagen до влиятелна дизайнерска марка. Пандемията и рецесията с доставки на съставни елементи за сглобяване на нови коли докара до спад в растящите като лавина продажби на чешкия производител, заяви " Труд бг ". Според специалисти Skoda страда от обстоятелството, че дефицитните елементи като полупроводници в границите на концерна Volkswagen се пренасочват с преимущество към Porsche, Audi и VW, което води до понижено произвеждане и по-дълги периоди на доставка.

Въпреки усложненията Skoda продължава тактиката за електрификация, което се затвърждава от увеличените с 20% продажби през предходната година на електрическия модел Enyaq. През идващите три години марката възнамерява да пусне още три нови електрически автомобила. С максимален възторг се чака новият флагман на Skoda, който ще е основан на концептуалния модел Vision 7S. Той употребява платформата на концерна Volkswagen за електрически автомобили, което значи пробег до 600 км с батерия с потенциал 89 киловатчаса и задвижване на задните или на четирите колела. Мощността се чака да варира сред 204 и 360 к.с. За разлика от сегашните модели, бъдещият кросоувър може да се зарежда на бързи станции с мощ до 200 киловата.

Големи очаквания се разпореждат и на по-малкия „ брат " на настоящия Enyaq, който ще носи името Elrog. Той ще споделя техническа платформа с тази на Enyaq и също ще предлага задно или двойно предаване и мощ от 150 до 299 к.с. Ще бъде стартиран и още по-компактен електрически автомобил с предно предаване и бюджетна цена. В края на тази година се чака да бъдат показани новите модели Kodiaq с хибридно задвижване и Superb. Вероятно те ще бъдат последните коли на Skoda с вътрешно горене.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР