Сключването на застраховка често е свързано с много време и

...
Сключването на застраховка често е свързано с много време и
Коментари Харесай

Застраховка за нула време

Сключването на застраховка постоянно е обвързвано с доста време и старания. С навлизането на актуалните технологии ходенето до офис в тъкмо избрани часове и чакането на опашка остават в предишното.

Застраховането към този момент навлезе в интернет и е налично, елементарно и бързо за всеки, който има мобилен телефон или компютър. И макар че има редица преимущества, множеството българи към момента губят време и средства в ходенето до физически офис на осигурител или брокер.

Според изследване на цифровата платформа за обезпечаване iPORT.bg, едвам 38,5% от интервюираните в миналото са сключвали лавица онлайн. Основната причина за това е, че потребителите към момента не знаят за тази опция.

Над една трета от интервюираните не са чували, че могат да купят застраховка, като употребяват единствено своя компютър, сочи още изследването. Очаквано, когато знаят за нея, над 70% са подготвени да възобновят своята " Гражданска отговорност " онлайн.
 Снимка 467544

Самото подписване на наложителната застраховка за автомобилистите през iPORT лишава няколко минути. Потребителите би трябвало единствено да вкарат нужните данни за себе си и своя автомобил, а платформата пресмята цената и демонстрира предложения от няколко застрахователни компании. След това iPORT приготвят всички документи, дружно със документа " Зелена карта " и стикера за застраховката, и ги изпращат по пощальон. Плащането се прави при приемането им, а скоро ще бъде допустимо и онлайн, с дебитна или кредитна карта.

Предимствата на сключването на застраховка в интернет надалеч не се изчерпват единствено със спестеното време и с удобството това да бъде направено във всеки един миг от денонощието, единствено с няколко клика. В офис на брокер нормално клиентите получават няколко оферти за желаната от тях застраховка. С калкулаторите в интернет потребителите могат да сравнят в действително време офертите на доста повече застрахователи. Освен това, от комфорта на дома те могат да се срещнат и надалеч по-подробно с цялата информация, обвързвана със застраховката, като по този начин създадат по-информиран и по-добър избор.
 Снимка 467545

Всеки десети от интервюираните споделя, че не подписва застраховка през интернет, защото желае консултация. Такава опция се предлага и в онлайн платформите, които дават интегриран чат, телефон, мейл или форми за противоположна връзка.

Онлайн може да сключите освен наложителната " Гражданска отговорност ". За по-малко от 10 минути, против цената на едно еспресо дневно, посредством iPORT може да бъде подписана и застраховка на домашно имущество.

Цената се калкулира транспарантно и при избор на обещано покритие незабавно се вижда по какъв начин се трансформира сумата, която потребителят ще заплати. В застраховката се включват автоматизирано и без в допълнение възнаграждение всички усъвършенствания в жилището и новопридобито движимо имущество до избраните предели.
 Снимка 467548

Застрахователният контракт се изпраща по е-поща - без потребност да чакате куриери. Подписването му се прави бързо и елементарно през интернет - посредством дипломиран електронен автограф. Ако нямате подобен, няма потребност да се притеснявате.

Компанията предлага гратис издаване на уверение за електронен автограф от сертифициран снабдител на удостоверителни услуги. Според европейското законодателство, само той е приравнен на собственоръчния. И също така, към този момент редица банкови и държавни институции дават електронни услуги с заоблачен КЕП. iPORT са първите, които оферират интегрирано решение за подписване на застраховка с самостоятелно публикуван за клиента дипломиран електронен автограф.

Чрез iPORT.bg могат да бъдат сключвани и редица други застраховки, в това число за пътешестване в чужбина, планинска и здравна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР