Сключено е Споразумение за взаимодействие и сътрудничество между Министерството на

...
Сключено е Споразумение за взаимодействие и сътрудничество между Министерството на
Коментари Харесай

Министерството на иновациите, МВР и ДАНС ще борят заедно корупцията по европрограмите

Сключено е Споразумение за взаимоотношение и съдействие сред Министерството на нововъведенията и растежа, Министерството на вътрешните работи и Държавна организация „ Национална сигурност “, оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа.

Със Споразумението се урежда съдействието при осъществяване на взаимни дейности по предварителна защита и осъществяване на инспекции, при съществуването на данни за осъществени нередности или закононарушения от общ темперамент при разходването на средства от Европейските структурни и капиталови фондове /ЕСИФ/.

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер разяснява, че Споразумението ще помогне да се засилва работата с Министерство на вътрешните работи и ДАНС, с цел да има по-ефективни механизми за понижаване на опциите за корупция по европрограмите.

Целта на подписаното съглашение е взаимоотношението сред държавните органи да способства за законосъобразното разходване на средствата по Европейски структурни и инвестиционни фондове, отбраната на финансовите ползи на Европейския съюз и отбраната на националната сигурност посредством определяне и усъвършенстване на информационни канали за продан на информация.

Между институциите ще се задълбочи съдействието при разбор на информация, осъществяване на взаимни инспекции, подкрепяне и допълнение в действен, информативен и експертен аспект, и шерване на профилиран ноу-хау, както и всевъзможни други дейности, които могат да допринесат за осъществяване на задачите на съглашението.

В него е планувана опцията да се провеждат взаимни образования за повишение квалификацията на чиновниците от администрациите в сферите на противодействието против нередностите и измамите, отбрана на финансовите ползи на Европейския съюз, битката с изпирането на пари и с други действия, нарушаващи открития законов ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР