Сключени договори за износ на българска продукция и предстоящи договори

...
Сключени договори за износ на българска продукция и предстоящи договори
Коментари Харесай

Договори за експорт за 90% от предприятията, участвали в международни изложения от 2020 г..

Сключени контракти за експорт на българска продукция и идни контракти за износ за 90% от предприятията, взели участие в интернационалните изложби от 2020 година насам, регистрираха от Агенцията за поощряване на дребните и междинни предприятия. Европейските пазари са предпочитана цел за българската продукция.

Въпреки пандемичната рецесия и войната в Украйна, дребните и междинните предприятия регистрират обилни резултати, реализирани от присъединяване си в интернационалните изложби в този интервал.

Успешен образец за представянето на българската козметична промишленост уточни Гергана Андреева от браншовата асоциация:

„Ние имаме освен предстоящи контракти, само че и подписани контракти. За първи път в наше присъединяване имахме подписан контракт и то с огромна верига за дрогерии в Турция, което обезпечава един дълготраен резултат от това участие“.

В очакване на контракти са и от браншовите асоциации на машиностроенето, електротехниката и електрониката, текстилния отрасъл.

А следствията от струпаните рецесии в последно време не са преграда пред българския износ, съобщи изпълнителният шеф на Агенцията за дребните и междинните предприятия Бойко Таков:

„По-скоро ние бихме могли да се възползваме от позитивните резултати от тази рецесия и на затруднените, тук-там счупени вериги на доставки, тук-там се търси съкращаване на веригите на доставки, което е доста добра опция за нашите български предприятия, изключително в границите на ЕС“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР