Склоновете на Дановия хълм /Сахат тепе/ пак са надраскани, алармира

...
Склоновете на Дановия хълм /Сахат тепе/ пак са надраскани, алармира
Коментари Харесай

Пак надраскаха Сахат тепе в Пловдив

Склоновете на Дановия рид /Сахат тепе/ отново са надраскани, сигнализира шефът на Оперативна програма " Чистота " Иван Стоянов. Последните " творения " с разноцветни спрейове са от предишния уикенд. На среща с ръководителите на " Общинска защита " и Общинска полиция е решено, до момента в който администрацията на регион " Централен " осъществя плана за видеонаблюдение, патрулни двойки да засилят инспекциите по тепето.

От началото на май до края на юли екип на " Чистота " ежедневно качваше по тепето профилираната машина за унищожаване на графити с пясъкоструйка, а за най-високите места се наложи потреблението и на автовишка. Навсякъде драсканиците бяха почистени: по стълбите, парапетите, Часовниковата кула, даже върху най-малкия камък.

Най-трудоемко се оказа премахването на рисунките от скалите, което се извърши по наставление и указания от Националния институт за недвижимо културно завещание, напомни Иван Стоянов.

Цяло лято неведнъж бяха заличавани и появили се в това време нови шарении по хълма, разгласен за естествена забележителност.

" Всеки, заловен да драска, предстои на наказания. Когато " художниците " са малолетни, се сформират актове на родителите ", предизвести шефът на " Чистота ". Той призна, че е получавал сигнали даже от чужденци и му е извънредно неприятно след големите старания и труд, който поставят чиновниците на предприятието, градът да се загрозява по този несравним метод.

Иван Стоянов прикани пловдивчани да пазят и да демонстрират непоносимост, а в случай че станат очевидци на вандалски прояви - да реагират, като най-малко позвънят на тел. 112.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР