Складовете на фирмата-получател на бананите с кокаин бяха обискирани в

...
Складовете на фирмата-получател на бананите с кокаин бяха обискирани в
Коментари Харесай

Търсят връзка между кокаина, изплувал в морето край Варна и този в кашоните с банани

 Складовете на фирмата-получател на бананите с кокаин бяха обискирани в страната. 76 кг опиат беше открит в кашони в склада в Бургас.

Една от версиите, по които проверяващите органи работят, е за връзка сред хванатия в този момент кокаин и изплувалата преди месеци от морето пратка сред Констанца и Варна, оповестява Българска национална телевизия. Причината е, че откритият в кашони с банани от Еквадор опиат е еднакъв и по тип, и по качество с предходните пакети, открити по плажната линия у нас и в прилежащата ни страна.

Българските управляващи са задействали дейни контакти на съдействие с румънските служби, както и обмяна на информация с италианските управляващи, с цел да се открият всички събитията към претоварването на бананите на едно от южните италиански пристанища.

Има отправена молба за правна помощ към Еквадор, с цел да се ревизира безусловно всичко за произхода на бананите.

Бяха направени и обиски в складовете на компанията вносител и във Варна. Причината е, че част от бананите, които са получени с транспортен съд на пристанище Бургас в края на юли, към този момент са изпратени към базите й. Проверява се дали в тези количества няма също укрит кокаин.

Започнала е взаимна работа с италианската работа за следствие на наркотрафика, с цел да се открият всички събитията към претоварването на бананите на едно от южните италиански пристанища, съгласно наша информация.

Съвместна работа има и с румънските служби, защото част от бананите е трябвало да бъдат доставени до Румъния. Съмненията са, че получателят на кокаина е или получател в Румъния, или пък става въпрос за интернационална незаконна група.

Започва работа и с управляващите в Латинска Америка, с цел да се открият събитията към доставката на тези банани, с цел да се събере информация кой би могъл да е изпращача на кокаина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР