Ски почивките са сред скъпите удоволствия, които почитателите на зимните

...
Ски почивките са сред скъпите удоволствия, които почитателите на зимните
Коментари Харесай

Боровец и Банско са най-евтините ски курорти в Европа


Ски почивките са измежду скъпите удоволствия, които феновете на зимните спортове могат да си подарят и тази година не прави изключение, макар рестриктивните мерки, свързани с COVID-19, поради които мнозина чакат понижения и отстъпки.

Както всяка година, английската ранглиста на Post Office подрежда най-евтините места, на които може да се карат ски през идния сезон, като подредбата се базира на няколко съществени разхода за шест дни като въжен превоз карта, наем на ски екипировка, полудневни ски уроци, чаша кафе, чаша Кола, чаша вино, бутилка бира и обяд край пистите.

България заема първите две места в класацията с Боровец под номер едно с 427, 17 паунда за изброените разноски и Банско на второ място с обща сметка от близо 499 паунда.

Следващите три места са непокътнати, може би изненадващо, за Италия - Бардонекия, Саузе и Сестриере.

На шесто място е френският курорт Морзин във Френските Алпи, който е първият в класацията, който предлага повече писти за напреднали. На седмо място е италианското селце Ла Тюил, ситуирано във Вал д'Аоста.

Курортът Солдеу, на осмо място, се намира в Пиринеите на територията на Андора, като е идеално за начинаещи и приблизително напреднали скиори.

Деветото място е за финландския курорт Рука, който се намира на 60 км от полярния кръг и разполага с доста направления за кроскънтри, както и със сноуборд парк.

Най-нискобюджетният австрийски ски курорт, който влиза в класацията, е Елмау. Той е подминаван от експертите и желан от фамилиите, само че можете да комбинирате отмора за всички, защото е обвързван с лифтове с Кицбюел.

Ето я цялостната ранглиста топ 10 на най-евтините ски курорти в Европа за 2021 година:
Боровец, България Банско, България Бардонекия, Италия Саузе, Италия Сестриере, Италия Морзин, Франция Ла тюил, Италия Солдеу, Андора Рука, Финландия Елмау, Австрия
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР