Ски курортът "Мальовица" откри ски сезона със специално зимно парти

...
Ски курортът "Мальовица" откри ски сезона със специално зимно парти
Коментари Харесай

"Мальовица" откри сезона със запомнящо се снежно парти СНИМКИ

Ски курортът "Мальовица " откри ски сезона със особено зимно празненство и нови и реновирани уреди. Стотици посетители пристигнаха на празника и се любуваха на снежната завивка от над метър и половина.

Тържествата започнаха от сутринта с публична част, на която участваха кметът на Община Самоков Владимир Георгиев, Георги Бенчев, представител на Българския туристически съюз и Веселин Симеонов, представител на „ Ви Ай Хънтинг “, новия вложител в курорта.

През целия ден настроението не стихна. Греяно вино, зимни игри и доста награди зарадваха гостите. Музикалната част бе напълно в ръцете на групата Vintage Bend, които изпълняваха известни български шлагери и известна поп музика. За най-малките бяха приготвени доста изненади. Всички свободни цяла събота се спускаха гратис по чудесно обработените писти.


„ Ние всички сме длъжници на този курорт. Мальовишкият дял на Рила е едно неразкрито благосъстояние, за това желая да благодаря първо на Българския туристически съюз и по-късно на новата компания, която стопанисва оборудванията. Това е едно доста обещаващо начало. Надявам се това да продължи и отсега нататък “, сподели кметът на Община Самоков Владимир Георгиев.

Георги Бенчев прочете специфичен приветствен адрес от името на ръководителя на Българския туристически съюз доктор Венци Росманов, в което той изрази своята убеденост този знаков комплекс за туризма в България да възвърне предходния си искра.

В адреса още се показва: „ Започна ремонтът и възобновяването на хотел „ Мальовица “, който година и осем месеца тънеше в съсипия. Това е една от първите крачки на новото управление на Съюза към осъвременяването на спортно-туристическата база, стопанисвана от Българския туристически съюз. “


„ Мальовица “ е едно прелестно място и ние ще осъществим обещанието си за съществени вложения. Както виждате към този момент го вършим, с цел да може всички дружно да се любуваме на зимните спортове и прелестната природа на Рила. “, съобщи Веселин Симеонов.

Ски курортът Мальовица включва 5 влека, 4 писти и 2 чайни, които са напълно актуализирани и дават отговор на всички условия за сигурност. Пистите се обработват с нова, съвременна машина за утъпкване на снега. В момента тече работата по модернизирането на хотела, който след ремонта ще дава надалеч по-добри условия на посетителите. Очаква се през сезона тук да дойдат доста български и балкански туристи. Още от предишния месец в Мальовица работят двата детски влека гратис.

„ Мальовица “ е обичана дестинация освен за зимни спортове, само че и за туризъм. Тук природата е неповторима. В непосредственост се намира Национален парк Рила, което постоянно е било желано място за разходка и бягство от огромния град.

От „ Мальовица “ предизвестяват феновете на зимните спортове да наблюдават ежедневно информацията за положението на ски зоната и настоящите условия за каране на ски на тяхната Facebook страница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР