Ски курорт №1 в България - Банско вече има PCR лаборатория.

...
Ски курорт №1 в България - Банско вече има PCR лаборатория.
Коментари Харесай

Лабораторията за PCR тестове в Банско вече работи

Ски курорт №1 в България - Банско към този момент има PCR лаборатория. Тя ще обслужва жителите и гостите на града, както и участници в надпреварите в зимните спортове. Създаването на лабораторията е по концепция на Община Банско и концесионера на ски зоната „ Юлен ”АД. Тя е филиал на тази в реномираното частно лечебно заведение за доболнична помощ ДКЦ „ Неоклиник “, която е лицензирана като референтна за проби за covid -19.

Вече са налични и антигенни проби, които община Банско получи от Министерство на здравеопазването. Изследването с тях ще бъде на преференциална цена, в която не влиза цената на на теста, а единствено за операцията. От тези проби ще могат да се възползват работодатели от общината за осъществяване на проучване на чиновниците им при положение на нужда. Отпускането на тестванията ще става след предварителна поръчка, подадена в общинската администрация, а повече информация може да бъде получена на телефон 0749/88625.

Лабораторията се намира на кръговото кръстовище на ул. ”Цар Симеон ” и ул.„ Иконом Чучулайн ”. Тя е оборудвана с висок клас техника и инсталация, която дава опция пробите да бъдат изследвани на място.

Лабораторен доктор е доктор Галина Цонева, експерт с дългогодишна процедура в Германия, а вирусолог е доктор Валентина Ковальова.

Освен за коронавируси, лабораторията има опция да прави цялостни клинични проучвания.

Отпускането на тестванията ще става след предварителна поръчка, депозирана в общинската администрация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР