„Скърбя дълбоко за загубата на Павел Васев – един изключителен

...
„Скърбя дълбоко за загубата на Павел Васев – един изключителен
Коментари Харесай

Вежди Рашидов покрусен от смъртта на Павел Васев

„ Скърбя надълбоко за загубата на Павел Васев – един извънреден човек на културата и прелестен другар, гибелта ни го лиши без време и няма думи, с които да изразя дълбоката си тъга “, съобщи довечера ръководителят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.

Това оповестиха от пресцентъра на Комисията по културата и медиите към Народното събрание.



На 68-годишна възраст довечера след тежко боледуване ни напусна Павел Васев – прочут български режисьор, някогашен зам.- министър на културата, експредседател на Съюза на филмовите дейци и някогашен началник на Националния кино център, дълготраен шеф на Народния спектакъл и на Сатиричния спектакъл, шеф на Българския културен институт в Москва.

„ Павел беше отдаден на културата с душа и сърце, той беше невероятна персона, беше моторът на иде, които ще останат вечно в българската нематериалност.

С него ме свързваше откровено другарство от десетилетия, Павел беше въодушевен образец за това по какъв начин човек може да служи безусловно на една идея. Толкова доста старания положихме, с цел да го спасим от подлата болест, само че уви.

Скърбя надълбоко, отиде си от този свят още един мой безценен другар. Почивай в мир, Павка! “, сподели още Вежди Рашидов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР