Скандинавските авиолинии (SAS) пускат в продажба самолетни билети за полет

...
Скандинавските авиолинии (SAS) пускат в продажба самолетни билети за полет
Коментари Харесай

Скандинавските авиолинии пуснаха билети за непостроен електрически самолет

Скандинавските авиолинии (SAS) пускат в продажба самолетни билети за полет с електрически аероплан. Има обаче измама и тя е, че той към момента даже не е издигнат. И пасажерите не знаят нито датата, на която ще отлетят, нито накъде, написа Euronews.

Въпреки това 30 души ще имат опция да бъдат измежду първите в света, качили се на аероплан с нулеви излъчвания.
Електрически аероплан
Електрическите самолети на скандинавските авиолинии към момента се проектират. Авиокомпанията споделя, че има „ голям брой начинания в ход към полети с нулеви излъчвания “, тъй че „ окончателното решение не е взето във връзка с това кой електрически аероплан ще оперира съответния първи полет “. Също по този начин не е доказано по кое време ще стартират полетите.

Първият електрически полет се чака да бъде осъществен през 2028 година “, настояват от самолетната компания.

Цените на билетите са в размер на 1946 шведски крона. Авиокомпанията споделя, че денят и мястото на тръгване ще бъдат обявени на пасажерите по имейл, откакто бъдат конкретизирани.
Защо SAS възнамеряват електрически полети?
SAS има за цел да реализира нулеви чисти излъчвания до 2050 година През 2019 година те си партнираха с Airbus за създаване на търговски самолети с ниски и нулеви излъчвания.

Анко ван дер Верф, президент и основен изпълнителен шеф на SAS, изяснява най-новата им иновация с думите:

От основаването си през 1946 година SAS е един от пионерите в авиоиндустрията. Той сътвори първият комерсиален полет, който лети над Северния полюс и по този начин доста редуцира напредването сред континентите. Фактът, че в този момент можем да поканим нашите пасажери на идващия значим стадий в бъдещето на авиацията, е естествено продължение на този пионерски дух и забележителна стъпка в нашето пътешестване към по-устойчива авиация “, сподели той.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР