Скандалният закон на вицепремиера Асен Василев, в който се предвижда

...
Скандалният закон на вицепремиера Асен Василев, в който се предвижда
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Законът на Кокорчо – писан от Прокопиев. Искат да приключат с ГЕРБ и ДПС

Скандалният закон на вицепремиера Асен Василев, в който се планува предприемачи и политически водачи да попадат в наказателни описи единствено по донос, е основан с две съществени цели – привършване на ГЕРБ и Движение за права и свободи и завладяване на бизнеса на Пеевски.

Това научи извънредно ПИК от средите на ръководещите, част от които вземат участие в експертните комисии по изработването на този закон и са доближени на кръга „Капитал“.

Законопроектът е основан точно под диктовката на олигарха Иво Прокопиев, който преди всичко желал да удари мощно Делян Пеевски. Точно поради него в плана, разбунил духовете в политическите и публични среди, е измислена плетката „свързани лица“. По начало на името на Пеевски не се водят доста активи и компании и на процедура това обрича на неуспех акцията на Прокопиев и държавното управление, в случай че не се обиден и доближените му. Затова посредством основаването на лист със свързани лица, ще може да се изземе имущество на околните и роднините на депутата от Движение за права и свободи.

Залегналото в закона предписание, че хора и компании ще могат да попадат във въпросните описи единствено по сигнали, е друга концепция на кръга „Капитал“. Именно в медиите на Прокопиев оповестените материали са главно против Делян Пеевски и те ще се употребяват от така наречен Междуведомствен съвет за включването на предприемача и околните му в описите.

Цялата скица е по сходство на листата за най корумпираните персони в България, който Лена Бориславова и Кирил Петков предоставиха пред прокуратурата. Тогава от думите на Бориславова стана ясно, че въпросната директория е основана на база на публикации, извадени от Google и главно от медии, близки до „Капитал“.

Скандалът с въпросния законопроект е голям, защото от Министерството на правораздаването оповестиха, че това не били текстовете, който те оферират. По думите на представители на ведомството има експертни комисии, които пишат различен законопроект.

От друга страна преди минути в Министерски съвет Асен Василев разгласи, че отпред на експертната група, която написала сталиниския вид, стои Министерството на правораздаването. От думите му обаче по този начин и не стана ясно кой тъкмо е написал членовете с наказателните описи, обвързваните лица и прекъсването на партийни дотации.

Точно в членове за дотацията на партиите е залегнала и втората съществена цел на кукловодите на държавното управление „Петков“. А тя е унищожаването на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Лидерът на най-голямата опозиционна партия Бойко Борисов разумно ще бъде първият, който ще попадне в черните описи на властта. Това ще лиши групировката му от дотация. Близките до него хора пък биха попаднали в описите със свързани лица и също ще бъдат със запорирани имущества и средства.

По същата линия може да пострада и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Въпреки че той директно не е застрашен, в интернет може да се открие информация, че балдъзата и шуреят му имат къщи за посетители, което съвсем автоматизирано го слага в черните описи на Василев, Прокопиев и компания.

Точно в тази връзка може да са и думите на Кирил Петков към парламентарната група на Движение за права и свободи „Аз ще ви оправя“.

Към този миг обаче поради шумотевицата, която някои медии подвигнаха за фашисткия законопроект, наподобява по този начин, че той няма да мине. Или най-малко не в този му тип. В идващите дни може би експертните комисии ще разгласяват нов вид, макар че в тях вземат участие едни и същи представители на едни и същи министерства и не е доста несъмнено по какъв начин двете версии на законопроекта ще се разграничават.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР