Скандалният случай с десетокласника Марин Цанов, който ритна учителката си

...
Скандалният случай с десетокласника Марин Цанов, който ритна учителката си
Коментари Харесай

Ексклузивно и само в БЛИЦ! Зам.-шефът на Пето РПУ разкри важни детайли около случая с Марин, който ритна преподавателка в училище

Скандалният случай с десетокласника Марин Цанов, който ритна учителката си по философия в Столичната гимназия по туризъм продължава да вълнува обществото.

Както към този момент прокуратурата заяви младежът влезнал в учителката стая, почнал да се държи нападателно, да крещи и да наскърбява намиращите се в стаята преподаватели, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Малко по-късно той насочил към стоящата покрай него учителка, изритал я в тялото, след което хвърлил стол по нея.

Благодарение на светкавичната реакция на зам.-началника на Пето районно ръководство комисар Мариета Иванова и екипа й не се е стигнало до по-сериозни последствия след офанзивата на нападателния Марин.

БЛИЦ потърси топкриминалиста, с цел да опише детайлности към разплитането на случая. " Самата директорка " Г-жа Джонева се е обадила на младши контрольор, който обслужва територията. Ток е реагирал за към четири минути, тъй като приемната ни е покрай самата Професионална гимназия. Сигналът е бил, че възпитаник е буйствал и е нападнал преподавателката в учителската стая. Отивайки на място нашите чиновници младши полицейски контрольор Иванов и сътрудника му полицейски контрольор Гюргайков задържат въпросното момче Марин Цанов, уведомяват дежурната част на районно управление (на МВР) и през това време е пристигнала кола за спешна помощ ", описа за медията ни комисар Иванова.

Тя разкри, че момчето се е държало надменно, нападателно и жестоко. " Но въпреки всичко той е възпитаник и е малолетен и най-важно е да се подхващат дейности за неговото здраве. След като е извикана кола за спешна помощ той е ориентиран за обзор в кабинет в " Александровска болница ", като е съпроводен от чиновниците на Министерство на вътрешните работи и майка му. От лечебното заведение са ни уверили, че Марин е психологично здрав. След това той е откаран в Пето районно ръководство. Задържан със заповед за задържане за период от 24 часа. Настанен е в помещение за задържане на малолетни лица по отношение на член 325 - безчинство ", уточни Иванова.

" Аз дойдох незабавно на място, тъй като това е един доста сериозен проблем. Момчето е десети клас и нахълтва в учителска стая и удря учител - това е неприемливо. През това време учителката е ориентирана към " Пирогов " за лекуване. Направен е оглед на местопроизшествието. Незабавно разпитахме свидетели-очевидци, а точно учителките, които са били в стаята. Веднага се стартира досъдебно произвеждане и бе известен зам.-районния прокурор, с цел да е в течение на случая. Докладвано е досъдебното произвеждане и е повдигнато обвиняване " описа още зам.-шефът на Пето РПУ.

Иванова е безапелационна, че това нападателно държание би трябвало да се следи, тъй като действието на Марин е доста рисково. " Той е нанесъл удар на учител и то в образователно заведение и учителката е с лека телесна щета. Поведението му е било доста самоуверено и надменно. Майка му даже е била викана в школото. Проблемът с него е почнал два-три дни преди случая. Директорката показа с мен, че той е апострофирал преподаватели и се е наложило да бъде извикан негов аставник. Причината е била дисциплината на ученика, триумфа му и обстоятелството, че е изместил камерата в образователната стая, с цел да не бъдат снимани учениците.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР