Скандалният македонски олигарх Йордан Камчев, който е разследван за пране

...
Скандалният македонски олигарх Йордан Камчев, който е разследван за пране
Коментари Харесай

Български паспорт за разследван македонски олигарх!

Скандалният македонски олигарх Йордан Камчев, който е разследван за пране на пари, има българско поданство.

„ Бизнесменът “ беше един от най-приближените на клана на Никола Груевски – Сашо Миялков, които в продължение на 10 години управляваха Македония с желязна ръка, контролирайки всеки един аспект от живота в страната. Наред с многото си бизнеси Орце, както е прочут Камчев, контролираше медии, провеждащи дейна антибългарска акция в сгода на Груевски, който избяга в багажника на автомобил и сега се укрива в Унгария.

Камчев дружно с някогашния министър председател Груевски и някогашния шеф на службата за сигурност Миялков с изключение на за пране на пари, са разследвани още за корист с власт и проведена незаконна група. Олигархът също по този начин е разследван за нелегално финансиране на партията на Груевски с над 250 хиляди евро.

От правосъдните решения и документи излиза наяве, че проверяващите са иззели освен македонските персонални документи, само че и българския паспорт при ареста на Камчев. От тях излиза наяве още, че той има голям брой компании и недвижимо имущество в България, в това число и жилище с адресна регистрация на лично име.

Разкритията идват единствено ден след оставката на Катица Янева от поста началник на Специалната прокуратура. Оттеглянето й пристигна откакто стана ясно, че нейни доближени са желали пари от обвинени за намаляване на техните присъди, в това число и тяхното оправдаване. Сред арестуваните е притежателят на 1ТВ Боян Йовановски.

Камчев и някогашният началник на службите бяха задържани от македонските управляващи през ноември 2018 година и пуснати под домакински арест малко преди нова година.

На 13 април 2018 година българското посолство в Скопие изпрати нота до македонското министерство на външните работи с искане Камчев да бъде почетен консул на страната ни в Македония със седалище в град Щип. В нотата се отбелязваше, че това е „ огромна чест за България “ да открие почетно консулство в град Щип и да назначи на този пост Камчев. До момента управляващите в Скопие не са дали отговор на тази молба, което може да се одобри като безмълвен отвод.

Според македонските медии България „ се е намесила да избави Камчев “, който дефинират като най-големият мафиот и нарушител в страната. /БГНЕС
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР