Скандалните истории в гръцкия футбол нямат край, но някои от

...
Скандалните истории в гръцкия футбол нямат край, но някои от
Коментари Харесай

Скандалните истории в гръцкия футбол: 2000 полицаи и хеликоптери охраняват мач без публика

Скандалните истории в гръцкия футбол нямат край, само че някои от тях не могат да бъдат забравени колкото и време да минава. Около първенеца ПАОК драмите са от ден на ден и повече, само че една от огромните беше през 2011 година, когато никой не можеше да повярва какво се случва към стадион „ Тумба” в Солун. Един от последователите на ПАОК (б.а. който обаче пожела да остане анонимен), описа пред Sportal.bg един от тези моменти, които са останали в съзнанието му. Ето и историята, която наподобява като сюжет на филм.

Датата е 2 февруари 2011 година. Мач за Купата на Гърция. Първата среща сред Олимпиакос и ПАОК приключва при резултат 1:1 в Атина, а вторият мач е на стадион „ Тумба” в Солун. Заради случай с почитатели в предходна среща, домакините би трябвало да изиграят мача без аудитория. Въпреки това те печелят с 1:0 и не престават напред в конкуренцията за трофея.

Това обаче не беше най-интересното. Случилото се отвън стадиона беше всичко, за което се говореше след срещата и което остана в историята на свадите.



На последната подготовка, ден преди срещата на Тумба, повече от 6000 почитатели на ПАОК се появиха на стадиона, с цел да поддържат своите любимци, защото няма да могат да участват на мача. Но за един мач, който не е рисков за играчите и щаба на Олимапиакос, заради липсва на аудитория по трибуните, гостите желаеха изключителни ограничения за сигурност.

Повече от 2000 служители на реда охраняваха стадиона и квартал Тумба в Солун, хеликоптери летяха над стадиона, сякаш не се очакваше футболен мач, а война.

Тази обстановка изнерви още повече последователите на ПАОК, те бяха все по-гневни и по-гневни и желаеха от ден на ден и повече успеха. Но историята на завърша до тук.

Два часа и половина преди мача на стадиона се появи бус за транспорт на мебели, който открадна шоуто на Тумба.



Когато вратите се отвориха шокът беше цялостен. В него бяха скрити служителят по сигурността на Олимпиакос и неговият екип, които трябваше да ревизират дали всичко е наред с охранителните ограничения, с цел да може отборът на Олимпиакос да дойде на стадиона. В буса беше и багажът на футболистите. За първи път президентът на Олимпиакос Вангелис Маринакис дойде на Тумба.



На мачът обаче имаше няклко ултраси, които се бяха промъкнали във ВИП ложата на ПАОК. Те хвърлиха монети по играчите на Олимпиакос и уцелиха един от тях в окото. Това беше и огромната драма, поради която гостите желаеха мачът да бъде преустановен, само че по този начин и това не се случи.

Случаят остава един от огромните кавги в историята на гръцкия футбол. Появата на хеликоптери и изключителни ограничения за сигурност при мач без аудитория бяха като сюжет на престъпен филм, а не като за начало на футболна среща.


Снимки: gazzetta.gr
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР