Скандални записи на окованата бивша кметица на столичния район Младост

...
Скандални записи на окованата бивша кметица на столичния район Младост
Коментари Харесай

И що правите зорлем от Иванчева мъченица!?

Скандални записи на окованата някогашна кметица на столичния регион Младост Десислава Иванчева пълзят втори ден в интернет. Фотосите „ любезно” са пуснати в мрежата, несъмнено, от правилния й антураж, досегашният й заместител Петър Кърджилов, който не можа да се пребори за топлото кметско кресло, макар че бе категорично посочен от арестантката.

До момента няма читаво пояснение от органите на реда кое постанова Иванчева да бъде за следващ път по този начин обществено унизена – един път при ареста й, когато с часове я държаха с белезници в региона на Спортната палата. Сега повторно бе с оковани ръце и крайници като изгнаник на път за болничното заведение, където щели били да й изследват хипофизата за съществуване на израстък.

Каквото и пояснение обаче да дадат от прокуратурата и полицията надали ще компенсират възприятието за позволена неправда по отношение на обвинената, която окомерно тежи не повече от 50 кила и надали може да е опасност за не всеки път по този начин строгите блюстители на реда. Можеха да й турят и трънен венец на главата, та хептен зорлем да я героизират по древен...

Или по-вероятно, с цел да са сигурни, че този път няма да изтърват значимата арестантка, както стана към този момент с енброя рискови пандизчии и рецидивисти, в лечебницита пък взели, че я „ фиксирали” за леглото!? За разяснение, това се прави в изключително тежки престъпни случаи или в психиатриите с някои заболели от шизофрения.

Специаизираният углавен съд остави в ареста Десислава Иванчева, макар молбата й да бъде освободена, заради влошено здравословно положение и копнеж да се подложи на инвитро забременяване. Това й бе отказано.

Зрелищният арест на Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бе на 17 април т.г.. След това съдът ги остави за непрекъснато в ареста, а прокуратурата изиска и отстраняването им от служба, което също бе почетено от две правосъдни инстанции. Петрова пък беше уволнена от и.д. кмет на регион Младост, за което се разбра на едно от съвещанията по ограниченията за неотклонение.

Всички предходни съвещания - по налагане на ограничения за неотклонение или по отстраняването от служба на двете дами, бяха отлагани с часове или с дни, с цел да могат обвинените да се срещнат с материалите по делото.

Обвиненията против тях са за взимане на рушвет, арестувн за ходатайство е и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров.

Тримата, съгласно едната страна в процеса – прокуратурата, са изнудвали предприемачът Александър Ваклин от „ Ваклин груп” като не му издавали нужните позволения и документи за градеж в региона. Адвокатите на обвинените, които са другата страна в този развой, отхвърлят обвиняванията.

Очаква се сляпата Темида да реши кой е крив и кой е прав в този развой. До тогава обаче никак няма е зле правоохранителните органи да ни спестят обществените зрелищни и показни акции. Защото ние, простите данъкоплатци, никак не щем да плащаме отново масрафа за гафовете на родните репресивни институции. Както примерно стана наскоро, когато се наложи да се изплатят компенсациите за погазени права при арестите на някогашния боен министър Николай Цонев. Или пък по-отдавна при тараша в дома на соцактивиста от Варна Борислав Гуцанов и така нататък и тъй наречените

Според статистиката на Европейския съд по правата на индивида в Страсбург от м.г. страните с максимален брой неоправдателни решения за 2017 година са Русия (с 305 осъждания), Турция (116), Украйна (87), Румъния (69), България (39) и Гърция (37). До момента България в никакъв случай не е стигала толкоз напред по брой на неоправдателните решения спрямо другите страни на Съвета на Европа, където има надалеч по-големи страни с доста повече подадени тъжби.

През 2016 година България беше на 7-мо място с 33 неоправдателни решения, през 2015 – също на седмо място.

А единствено през април т.г. Министерски съвет трябваше да изплати близо 1 милион лв. по обезщетение за 5 каузи в евросъда. Всички сходни разноски не ги заплащат виновниците за грешките, за обидите и унизяването на други хора, арестанти или не. Плащаме ги солидарно всички ние. Засегнатите са прави да си търсят и отстояват човешките права. Както споделяше приживе Емил Чоран: „ Човек може да не помни болката, само че унижението – никога”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР