Скандални документи, свързани с подозрение за пране на пари от

...
Скандални документи, свързани с подозрение за пране на пари от
Коментари Харесай

Пере ли пари единственият кандидат за главен прокурор?

Скандални документи, свързани с съмнение за пране на пари от страна на единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев, бяха изпратени на публицистичния мейл на Actualno.com.
Документите са два, като са подписано от зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, който сега управлява Националната следствена работа, както и от шефа на Специализирана административна дирекция " Финансово разузнаване " в ДАНС Евгени Евгениев.
Първият, подписан от Сарафов, е от 12 октомври, 2015 година. С него от ДАНС се желае инспекция на данни, че Гешев има сметка на стойност 3 745 586,74 швейцарски франка в банка Julius Bar Group AG ( " Юлиус Бер Груп " ), в кантона Цуг. Сарафов категорично прецизира, че сметката е анонимна – явен е бил единствено номерът на сметката.

Вторият документ е отговорът от ДАНС, подписан от Евгени Евгениев. С документа ДАНС удостоверява, че Гешев има " безименни и номерирани банкови сметки " освен в Швейцария, само че и в Мароко. Към 27 октомври, 2015 година в тези сметки има 4 247 578,75 швейцарски франка. ДАНС споделя и, че в интервала 1 януари, 2007 година – 23 октомври, 2015 година са регистрирани транзакции на обща стойност 4 748 482,58 швейцарски франка. Преводите са " от частни юридически лица, най-вече от сметки в Кралство Лихтенщайн, Република България и Руската федерация, в разнообразни траншове, общо 43 на брой, в размери от 99 328,19 швейцарски франка до 473 842,72 швейцарски франка през отчетният интервал от откриването на сметките 1 януари 2010 – 23 октомври 2015 ".

Подателят на документите твърди, че те са му дадени от прокурор Васил Миков. Припомняме, че Миков беше открит мъртъв в столичния квартал " Бояна " при започване на септември. Миков беше главен противник на някогашния основен прокурор Никола Филчев, а подателят на документите е безапелационен, че той не се е самоубил, каквато е формалната версия за гибелта му.
Actualno.com потърси за коментар представителя на прокуратурата Румяна Арнаудова, само че досега на издание на материала не разполагаме с отговор.
Това не е първият скандал, в който Иван Гешев се оказа централна фигура. Основният се завъртя към дамата, с която съжителства – Детелина Ханчева, и косвената ѝ връзка с основния очевидец по делото " Иванчева " Александър Ваклин, като детайлности можете да прочете в този материал, а в този материал е обяснението на господин Ваклин. Освен това, наказаната на първа инстанция дружно с Иванчева някогашна зам.-кметица на „ Младост “ Биляна Петрова извади документи, които сочат, че бащата на Гешев – Стоимен, също работил като следовател, евентуално непозволено се е облагодетелствал от спекулация за прикриване на задължения към страната – детайлности в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР