Скандалите през месец август и високият градус на политическо напрежение

...
Скандалите през месец август и високият градус на политическо напрежение
Коментари Харесай

„Тренд“: Летните скандали и политическото напрежение свалят рейтинга на всички

Скандалите през месец август и високият градус на политическо напрежение дават отражение на главните знаци, които проучвателен център „ Тренд “ по поръчка на „ 24 часа “ залага в ежемесечните си изследвания. Никоя институция не остава незасегната от публичното неодобрение. В упованията за бъдещето на страната се регистрира динамичност, макар че оптимистите не престават да са повече  - 47%,  от песимистите - 43%.
 
Положителната оценка за работата на Народното събрание ерозира в последните четири месеца с по няколко процентни пункта всеки месец, като през септември 20% от интервюираните заявяват, че имат позитивна оценка за работата на институцията против 69%, които не я утвърждават.
 
Спад има и в оценката по отношение на държавното управление, само че тук се вижда спад единствено през този месец, без да отчитаме отрицателна наклонност за няколко месеца.
 
В оценката за работата на президента също се отбелязва отрицателна динамичност, като негативните оценки се покачват с 5%, а позитивните падат с 3%.
 
Въпреки отрицателния тренд и на знака за нужда от предварителни парламентарни избори, половината българи към момента считат, че нов избор не е нужен, а 53% са на мнение, че държавното управление ще изкара цялостен мандат.-->
 
Според 55% от всички запитани, оставките на министрите на вътрешните работи, районното развиване и превоза няма да внесат смяна в работата на кабинета.
 
15% считат, че държавното управление ще се усъвършенства след кадровите смени, а 9% остават скептични.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР