Скандали, песни и изтръгнати кабели - така приключи работа 50-ият

...
Скандали, песни и изтръгнати кабели - така приключи работа 50-ият
Коментари Харесай

Политолог: Правилникът на НС последните няколко парламента се нарушава все по-усърдно от мнозинствата

Скандали, песни и изтръгнати кабели - по този начин завърши работа 50-ият парламент. С какво друго ще го запомним и ще бъде ли друго след седмите подред избори?  На старта на предизборната акция политологът Тончо Краевски и социологът Кольо Колев показват своя разбор.
" Правилникът на Народното събрание последните няколко Народното събрание се нарушава все по-усърдно от болшинствата. Най-напред си изобретиха напълно нови способи за конструиране на болшинства. В естествения случай болшинството се основава, с цел да образуваш коалиция, да направиш държавно управление. Последните няколко Народното събрание ние виждаме болшинства, които са скрити или по-скоро открити, само че такива, които до момента в който гласоподават дружно и организират някаква обща политика, настояват, че не са дружно и по този начин нататък. Това постанова от ден на ден експлоатиране на малки врати в разпоредбите, на скриване зад избрани официални решения ", означи Тончо Краевски.
" По последни данни ще гласоподават към 2 милиона. При това състояние са вероятни всевъзможни гърчове. От една страна, няма партия или организация, която да събере очакванията, да трансформира омерзението в вяра. От друга страна, хората, които мислят съществено за политиката, малко или доста също се дърпат от нея и те не отиват да гласоподават. Остават агитките, остават чисто прочувствения изблик ", разяснява Кольо Колев.
" Оттук нататък е безусловно допустимо всевъзможни такива и дребни включително обединенията да влязат, защото изборния предел при под 2 милиона гласуващи пада под 80 хиляди гласа ", добави той.
" Говори се, че могат да влязат до 9 партии. Никога не е имало толкоз доста в Народно заседание. 9 би бил безспорен връх и това значи, че задачата по отношение на предходния и по-предишния парламент не се улеснява, а се усложнява, тъй като най-вероятно ще би трябвало може би 4 партии да го образуват. И никой не може да уточни, кои ще бъдат те ", показа Тончо Краевски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР