Скандален списък със стотици назначения, извършени от Корнелия Нинова, докато

...
Скандален списък със стотици назначения, извършени от Корнелия Нинова, докато
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Ето ги всички назначения на Корнелия за 7 месеца

Скандален лист със стотици назначения, осъществени от Корнелия Нинова, до момента в който бе вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, дойде в редакцията на Lupa.bg. Всеки ден, в продължение на 210 дни (календарни - б.р.) шефката на Българска социалистическа партия е назначавала по сред двама и трима свои доближени, само че освен в своето ведомство, а във всички четири, дадени на алените в обединението " Петков ".

Сред тях, както прави усещане, участват имена на делегати на конгреса на Столетницата, които отхвърлиха да утвърдят хвърлената от Нинова оставка след изборната злополука за партията в края на предходната година, членове на Националния съвет, апаратчици на " Позитано " 20, чиновници на пресцентъра, хора от партийната телевизия БСТВ на административни длъжности, както и фамилни другари на Нинова.

А като един от фрапиращите образци лъсва назначението на авренския плебой Мирослав Коларов в борда на " Напоителни системи ".



Като единственото, по думите на бесепарите, с което въпросният приятел бил прочут в партията, е... тази фотография с Бойко Борисов.

Че в държавни предприятия и сдружения под шапката на Министерството на стопанската система има куп симпатизанти на ГЕРБ свидетелстват и от структурите в София и Пловдив.

Червените сигнализират, че единственият аршин, по който Нинова е пращала предложенията за назначения и е подписвала заповедите в своето ведомство, бил " степен на преданост " към нея. Говори се даже, че някои костеливи социалисти, дръзнали да се опълчат против нея на последното съвещание на конгреса, са били " подкупени " с обещания да получат тлъсти постове и заплати, в случай че се " извърнат " и гласоподават срещу оставката й.

Всички назначения вижте в галерията:

ТЕМА преди 3 часа 3794 преди 4 часа 1179 преди 1 ден 932
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР