Скандален клип със закани на преподавателки срещу дете с увреждания

...
Скандален клип със закани на преподавателки срещу дете с увреждания
Коментари Харесай

Скандален клип със закани на учителки към дете с увреждания

Скандален клип със закани на преподавателки против дете с увреждания взриви Бургас. От записа се чува по какъв начин преподавателки си приказват по адрес на дете от помощното учебно заведение, предава.

" Направо е отвратителна лигла ", споделя едната от тях.

" Трябва да изляза, тъй като ще я убия... Тя знае какво става, като останем уединено... Ни майка ти ме стряска, ни татко ти, ни вуйчо ти, ни който и да е. Трябва да я надумкаме и тогава да седи и да реве през целия ден ", са друга част от репликите към ученичката.

По мотив на видеото Община Бургас излезе с публично мнение.

Уважаеми сътрудници, във връзка публикуваното през днешния ден видео в Центъра за специфична просветителна поддръжка в Бургас сме длъжни да уточним следното:

Община Бургас се отнася отговорно към всички постъпили сигнали, изключително касаещи живота и здравето на подрастващите. Община Бургас през годините е привлякла и вложила доста средства за основаване на положителни условия за изключително за децата със специфични просветителни потребности, включително и в упоменатото учебно заведение.

Длъжни сме да уточним, че Центъра за специфична просветителна поддръжка - Бургас е на послушание на Министерството на образованието. Назначенията и методите на образование, както и всички произшествия или проблематични обстановки там се управляват от същото министерство, респективно РУО-Бургас. Единствено здравното лице там е назначено от Община Бургас.

Въпреки това, по случая Община Бургас публично е сезирала два пъти Дирекция " Социално подкрепяне ", отдел " Закрила на детето " към Министерството на труда и обществената политика, РУО-Бургас, а през днешния ден и Прокуратурата с гледище да се извърши инспекция и да се открият всички условия към случилото се.

За повече информация за резултатите от инспекцията, можете да се обърнете към шефа на държавната дирекция " Социално подкрепяне " - Бургас, към която е и отдел " Закрила на детето ", като единствената институция, с пълномощия по закон да прави инспекции, свързани с вербална и невербална експанзия против деца.

Община Бургас упорства за сложно и цялостно определяне на обстоятелствата към случая и вдишване на отговорност от съответните длъжностни лица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР