Скандалът с се превърна в емблема за намесата на прокуратурата

...
Скандалът с се превърна в емблема за намесата на прокуратурата
Коментари Харесай

Прокурорската бухалка е застигнала и Булсатком

Скандалът с се трансформира в емблема за намесата на прокуратурата в интерес на съмнителни частни ползи. Оказва се, че доста сходно държание може да се открие и в спора към собствеността на телекомуникационната компания " Булсатком ".

От информацията, с която Mediapool разполага, наподобява, че прокурорът от Софийската градска прокуратура Иван Петров стартира наказателни каузи против " верните " хора в " верния " миг и става основен фактор в един търговски спор. Срещу неговите дейности е подаден контрасигнал до окръжната прокуратура в Стара Загора, в който предприемач твърди за отправени закани за потребление на държавното обвиняване в частен интерес.

За похлупак, в цялата история е забъркана и Българската банка за развиване, която чака да си върне многомилионен заем в евро, възложен за ръководство на икономиста Владимир Каролев.

Предистория на абсурда

През 2017 година най-големият български сателитен снабдител на интернет и телевизия " Булсатком " потъва в съществени задължения около старта на така наречен първи български сателит. До този миг главната движеща мощ зад компанията са нейният основател Пламен Генчев, майка му и неговите бизнес сътрудници Николай Колев и Тинко Тотев. Съдружникът му и съосновател на компанията Максим Заяков се отдръпва през лятото на 2018 година и получава контрола върху сръбския пропагандатор на медийно наличие " Поларис Медия ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР