Скандалът с подслушването доминираше новинарския поток през изминалата седмица. Фокусът

...
Скандалът с подслушването доминираше новинарския поток през изминалата седмица. Фокусът
Коментари Харесай

Скандалът с подслушването създава димна завеса за реалните проблеми

Скандалът с подслушването доминираше новинарския поток през миналата седмица. Фокусът на публичното внимание беше обхванат напълно от тази тематика, която, съгласно политолога и създател на Институт “Рего ” Калоян Методиев , върви с доста подмолно - ченгеджийски привкус и намеци в медиите от един или различен участник. 

Това, съгласно него, основава димна завеса за действителните проблеми - провеждането на почтени избори и настоящите проблеми в стопанската система и опазването на здравето.

Други тематики от седмицата са свадите към Българската банка за развиване (ББР), въпросите с машинното гласоподаване, кадровите назначения, които не престават, проблемите в бранш “Сигурност ” с уволнения и назначения, които не минават без разтърсвания, корупционните разкрития, които вървят за разнообразни министерства и държавни институции.

За промените по високите етажи на властта, Калоян Методиев споделя, че също има притеснителни неща - методът на предопределение на някои от хората, това че не излиза наяве кой е предложил имената на някои от министрите като тези на финансите и на Министерство на вътрешните работи, както и новият шеф на Национална агенция за приходите.

“Това нещо занапред ще се усилва с наближаването на датата на изборите и с продължаващите промени с другите равнища под министерските - организации, служби и всевъзможни други държавни институции ”, разяснява той.

Според него неприятно усещане прави лансирането на по-ниските равнища на хора от така наречен вътрешна съпротива на Българска социалистическа партия, която по думите му си е намерила нов гостоприемник.
“Това основава напрежение и приказва за някои не до там почтенни цели от страна на служебния кабинет ”.

Разбира се, Калоян Методиев вижда и позитивни страни от протичащото се в страната през последната седмица като множеството бистрота за оперирането на ББР, уволненията на някои чиновници, които са натоварени с прекомерна политизация и други

Политологът съобщи, че Българска социалистическа партия ще разшири въздействието си при идните парламентарни избори и ще спре масираната широкомащабна саботажна активност на така наречен вътрешна съпротива, която е дребна, само че пък доста деструктивна.     

Относно необятната лява коалиция, той е на мнение, че позитивна самодейност, както и самото ѝ основаване, към този момент изпраща сигнали към гласоподавателите за обединяване и събира цялото ляво пространство на едно място.

Чуйте още от разбора на Калоян Методиев в диалога на Антония Енева и Катя Василева в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР