Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в

...
Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в
Коментари Харесай

Оставките няма да спрат проверките след скандала с евтини апартаменти на властта

„ Скандалът с жилищата има капацитет да нанесе вреди, изключително в предизборна обстановка. Би могло да провокира и по-неприятен политически резонанс “, сподели пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.
 
Вчера министърът на правораздаването Цецка Цачева и зам.-министърът на спорта Ваня Колева подадоха оставки след експлоадирането на абсурда с евтините жилища на висши фрагменти на ГЕРБ. Ден по-рано министър председателят Бойко Борисов се закани да накаже всеки, който си е превишил правата.

„ Решението на Цецка Цачева е персонално решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма “, разяснява той. По думите му обаче това няма да спре инспекциите, които предстоят във връзка със абсурда към добитите на ниски цени жилища от висши политици.
 
„ Оставките, без да са нещо, което може да бъде подценено, са един от инструментите за ръководство - дали като персонално волеизявление, акт или като политически инструмент, с цел да се възвръща доверието. В политиката, с изключение на персоналните качества, експертизата, стратегиите, това, което свързва въпросния представител с жителите, е тази тънка нишка на доверието. Ако тя се скъса, всичко останало няма значение “, разяснява Дончев.
 

Вицепремиерът дефинира абсурда като проблем. Българинът е доста сензитивен към имотното положение и към държанието на политиците, добави той и изрази съмнение, че всичко е законно.-->
 
Томислав Дончев не пожела да разяснява какво ще е възможното държание на Цветан Цветанов и акцентира, че пред ръководещите стоят доста проблеми и провокации за решение.

Още по тематиката:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР