Скандал вдигна адреналина на лекарите от Акушеро-гинокологично отделение Весела“ в

...
Скандал вдигна адреналина на лекарите от Акушеро-гинокологично отделение Весела“ в
Коментари Харесай

Скандал в пловдивско родилно: Родители обвиниха лекари, че им подменили бебето

Скандал подвигна адреналина на лекарите от Акушеро-гинокологично поделение „ Весела “ в Пловдив. Родители ги упрекнаха, че са им подменили бебето. Пред бТВ бащата, който отхвърля да припознае новородената си дъщеричка, показа, че медиците са му честитили за раждането на наследник, а те от своя страна оповестиха, че такива неточности се случват, когато пъпната шнур се оплете сред краката и имитира тестиси.

Лекарите в пловдивското родилно поделение в началото записват, че новороденото е момче. Два дни по-късно обаче излиза наяве, че бебето е момиче.

Бащата Сандо Александров описа, че жена му родила на 18 юни вечерта. Лекарката излязла с бебето и им споделила, че имат момче. След два дни извикали бащата да припознае детето, защото с майката нямат брак. Дори избрали име – Асен.

Майката също описа, че лекарите ѝ споделили, че има момченце. Сега обаче не са сигурни, че момиченцето е тяхно.

„ Ще го вземем, ще вършим ДНК тест. Ако не е наше, ще го върнем “, сподели майката.

От болничното заведение изясни по какъв начин се е стигнало до неприятния случай.

„ Понякога може да се случи от изтощеност, както е станало в този случай. Когато пъпната шнур е на масури и застане сред крачетата на бебето, може да имитира тестиси. В бързината, в случай че се сгреши, тази неточност стартира да се предава по веригата нагоре, защото бебето се повива и му се поставят гривните “, изясни доктор Христо Кунчев, шеф на родилното поделение.

Той добави, че от болничното заведение са предложили на фамилията да се направи кръвен генетичен тест за доказване на бащинство. Бащата обаче е отказал. Той е подал тъжба в прокуратурата.

„ Имаме подозрения, че даже да не сме родителите, те могат да създадат по този начин, че ние да сме “, счита бащата.

Акушерката, която е изродила бебето, е с над 40 години стаж. Тя изясни, че просто е станала „ техническа неточност “.

„ Пъпната шнур, когато е сред краката, като го взема, мога да се объркам. За първи път ми се случва да направя такава неточност, изясни тя.

„ Детето ще бъде изписано, когато дойдат от „ Закрила на детето “ и му се даде ЕГН. Дотогава от прокуратурата служебно ще се изиска ДНК тест, с цел да се изчистят нещата “, изясни доктор Кунчев.

„ Само девойки са раждани през тези дни. Абсурдно е се твърди, че може да се подмени дете “, сподели още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР