Скандал в Пазарджик с ученици, който излезе извън рамките на

...
Скандал в Пазарджик с ученици, който излезе извън рамките на
Коментари Харесай

Скандал в пазарджишко училище: Учителка накара третокласници да наплюят съученик

Скандал в Пазарджик с възпитаници, който излезе отвън рамките на класната стая и възмути цялата страната. Учителка от Основно учебно заведение " Проф. Иван Батаклиев " е поискала от третокласници да наплюят собствен съученик с цел да го санкционират, за това,че той направил същото с двама от тях. След сигнал до институциите дългогодишната преподавателка е осъдена с предизвестие за уволняване. Дни по-късно обаче в Пазарджик стартира и подписка в нейна отбрана.

Пазарджик

Скандалната преживелица се разиграла в 3Б клас по време на междучасието, когато няколко деца влезнали в спор. В невъзможността си да се отбрани по различен метод, деветгодишният Митко наплюл две от децата. За наказване класната ръководителка Верка Маратилова изправила момчето пред образователната дъска, строила против него класа и наредила на децата да го наплюят.
Даниела Кемчева - шеф на ОУ " Проф. Иван Батаклиев " - Пазарджик: Това нейно деяние е безусловно необяснимо, несъмнено, и недопустимо. Тя към този момент е осъдена с предизвестие за уволняване. От нейните писмени и устни пояснения, които взех, разбирам, че тя е била под афект. Разбира се, това не я оправдава, тъй като това е преди всичко един непрофесионален акт.
Близките на детето са алармирали и прокуратурата. От там обаче не разкрили закононарушение и препратили сигнала към просветното министерство.
Васил Малинов - областен прокурор на Пазарджик: Районна прокуратура гр. Пазарджик на 17 януари е отказала да образува досъдебно произвеждане.
За случая е сезиран и отдел " Закрила на детето ".
Радка Кежева - шеф на " Социално подкрепяне " - Пазарджик: Бяха отправени писма до шеф " Регионален инспекторат " и до шефа на учебното заведение за недопускане на сходно оскърбление от страна на преподавател към възпитаник.
На изключителна родителска среща учителката персонално поднесла своите извинения и през днешния ден те са почнали подписка в нейна отбрана. Унизеното дете към този момент е преместено в друго учебно заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР