Скандал в парламента доведе до прекратяване на пленарното заседание след

...
Скандал в парламента доведе до прекратяване на пленарното заседание след
Коментари Харесай

Скандал в НС след избора на Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси

Скандал в Народното събрание докара до преустановяване на пленарното съвещание откакто депутатите утвърдиха предлагането на Движение за права и свободи Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси на мястото на Гюнер Ахмед.

Включването на Пеевски в комисията, която би трябвало да създаде измененията в Конституцията, провокира напрежение в пленарната зала като се стигна до оповестяване на отмора за усмиряване на пристрастеностите.

До абсурда се стигна откакто Явор Божанков изиска да обоснове негативен избор, а от " Възраждане " с крясъци го подканяха да слезе от трибуната.

Смяната на Гюнер Ахмед с Делян Пеевски в комисията по конституционни въпроси Гюнер Ахмед стана след къс спор. Тя беше подкрепена от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН ". ПП-ДБ и Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу. " Възраждане " не участваха в гласуването, макар че нарекоха влизането на Пеевски в комисията " естествено заплащане за брака по сметка, който е подписан през вчерашния ден с постоянното държавно управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ".

Христо Иванов от ПП-ДБ сподели, че тази комисия е специфичен инструмент. Според него опцията за промени е нежна и по тази причина всички би трябвало дружно да се заемат, само че поради това, че всичко би трябвало да стане без подозрение за договорка или нещо друго, те няма да поддържат Пеевски за комисията.

От " ИТН " приканиха " Възраждане " да поддържат кандидатурата му, с цел да се " насладят всички на хубостта на момента да гледат Христо Иванов и Делян Пеевски на едно място без да се постанова Иванов да върви до Росенец с водно колело ".

От ГЕРБ-СДС поздравиха Има Такъв Народ за катарзиса като припомниха, че в 46-ото Народно заседание те са оставили ГЕРБ без комисии.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да вземат участие в задкулисието, нито ще бъдат патерица или аварийна гума и че още никой не е разговарял с тях за конституционно болшинство.

След почивката породи ново напрежение сред Явор Божанков от " Продължаваме промяната " и " Възраждане ", което докара до премахване на Костадин Костадинов от пленарната зала и преустановяване на съвещанието. Божанков направи нов опит да изясни негативния си избор против включването на Пеевски в Комисията по конституционни въпроси и от Възраждане още веднъж пробваха да блокират изявлението му.

След замяна на реплики ръководителят на Народното събрание в профил Костадин Костадинов от зала. Той, обаче, отхвърли да я напусне и да дадат право на Божанков да се изкаже и по тази причина съвещанието беше прекъснато.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР