Скандал в парламента доведе до отстраняване на Костадин Костадинов от

...
Скандал в парламента доведе до отстраняване на Костадин Костадинов от
Коментари Харесай

Скандал прекрати заседанието на НС

Скандал в Народното събрание докара до премахване на Костадин Костадинов от пленарна зала и преустановяване на пленарното съвещание откакто депутатите утвърдиха предлагането на Движение за права и свободи Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси на мястото на Гюнер Ахмед.

Включването на Пеевски в комисията, която би трябвало да създаде измененията в Конституцията, беше подкрепено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН ". ПП-ДБ и Българска социалистическа партия гласоподаваха " срещу ". " Възраждане " не участваха в гласуването, макар че нарекоха влизането на Пеевски в комисията " естествено заплащане за брака по сметка, който е подписан през вчерашния ден с постоянното държавно управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ".

До абсурда се стигна откакто Явор Божанков изиска да обоснове негативен избор, а от " Възраждане " на два пъти му попречиха да се изкаже като се събраха към пленарната естрада. След като блокираха изявлението му за повторно, ръководителят на Народното събрание в профил водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов от зала. Той, обаче, отхвърли да я напусне и по тази причина съвещанието беше прекъснато.

Смяната на Гюнер Ахмед с Делян Пеевски в комисията по конституционни въпроси стана след къс спор. Христо Иванов от ПП-ДБ сподели, че тази комисия е специфичен инструмент. Според него опцията за промени е нежна и по тази причина всички би трябвало дружно да се заемат, само че поради това, че всичко би трябвало да стане без подозрение за договорка или нещо друго, те няма да поддържат Пеевски за комисията, написа Българска национална телевизия.

От " ИТН " приканиха " Възраждане " да поддържат кандидатурата му, с цел да се " насладят всички на хубостта на момента да гледат Христо Иванов и Делян Пеевски на едно място без да се постанова Иванов да върви до Росенец с водно колело ".

От ГЕРБ-СДС поздравиха Има Такъв Народ за катарзиса като припомниха, че в 46-ото Народно заседание те са оставили ГЕРБ без комисии.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да вземат участие в задкулисието, нито ще бъдат патерица или аварийна гума и че още никой не е разговарял с тях за конституционно болшинство.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР