Скандал.Сега:Строителните предприемачи се обявиха за жертви на имотния скандалНационалната асоциация

...
Скандал.Сега:Строителните предприемачи се обявиха за жертви на имотния скандалНационалната асоциация
Коментари Харесай

Преглед на печата

Скандал.

" Сега ":

Строителните бизнесмени се оповестиха за жертви на имотния скандал

Националната асоциация на строителните бизнесмени (НАСП) излезе с публична позиция по отношение на имотните покупко-продажби на ръководещите.

" Категорично се противопоставяме на опитите акцентът на публичния спор да се измести от същността на казуса върху производителя, основал продукта на договорката ", пишат от асоциацията.

Според строителните бизнесмени е неприемливо " в огромни политически борби да бъде въвлечено едно от дребното останали производства, създаващо работни места, внасящо в бюджета доходи и създаващо национална стойност ".

Ето и целия текст на позицията на НАСП:

" Националната асоциация на строителните бизнесмени, в качеството си на браншова организация, е разтревожена от създаващото се отрицателно подстрекателство към гилдията, учредено на следствието на съответни имотни покупко-продажби, осъществени от политически лица.

Инцидент.

" Дума ":

Няма българи на авариралия край Норвегия транспортен съд

Няма данни български жители да са били на борда на круизния транспортен съд, който аварира край крайбрежията на Норвегия. Това оповестиха от Министерството на външните работи, цитирайки информация на посолството ни в Осло. Спасителни хеликоптери са евакуирали 479 пасажери от круизния транспортен съд " Вайкинг скай ", съобщи Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Корабът, пренасящ 1373 пасажери и членове на екипажа, имаше проблеми с моторите в непредсказуемите води край западния бряг на Норвегия. Екипажът изпрати вик за помощ през вчерашния ден следобяд.

Пет хеликоптера откарваха пасажерите на сушата един по един, което продължи цялата нощ. Спасителната интервенция се организира в тежки условия, включващи ветрове със скорост до 38 възела и над 8-метрови талази.

Сега научаваме, че 20 души са потърпевши при случая. В момента за тях се поставят грижи в медицински центрове в Норвергия, като някои към този момент са изписани, уточни компанията притежател на кораба Вайкинг оушън круизиз (Viking Ocean Cruises).

Тема.

" 24 часа ":

" За няколко лайка повече " пишат кандидат-студентите на изпита по публицистика в СУ

С писмен изпит по публицистика стартира през днешния ден първата кандидатстудентска сесия в Софийския университет " Св. Климент Охридски " за образователната 2019/2020 година.

В публика 272-ра на Софийския университет тази заран стартира писменият изпит по публицистика, за който 350 претенденти са подали заявление за явяване, заяви пресцентърът на СУ.

Кандидат-студент е изтеглил тематиката " За няколко лайка повече ", по която пишат всички явили се през днешния ден на изпита. Били са изтеглени и две контролни тематики - " Улицата " и " На посетители на света ".

Министър.

" Монитор ":

И.Д.-то на Цачева ясно в понеделник

Временно изпълняващият длъжността правосъден министър ще стане явен в понеделник. Тогава би трябвало да бъде оповестено кой от заместниците във ведомството ще заеме поста до избора на нов министър. Това научи " Монитор " от източници във ведомството.

В събота титулярят Цецка Цачева подаде оставка поради абсурда с евтините жилища, купени от представители на властта от строителна компания " Артекс ". Жилището на Цачева се намира в столичния квартал " Изток " и съгласно документите е купено дружно със сестра й.

Още в петък Цачева изиска от прокуратурата и КПКОНПИ да ревизират договорката, а в събота подаде оставка. Освен нея с поста си се раздели и зам.-министърът на спорта Ваня Колева, която също изплува като забъркана в имотния скандал. Цачева непринудено хвърли оставка и разгласи, че излиза отпуск, до момента в който отдръпването й бъде гласувано в Народното събрание. Пред министър-председателя обяснила, че не желае създалото се напрежение да се придвижва върху работата на държавното управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР