Скалите, оставени от паднали метеорити, са едни от най-интересните (и

...
Скалите, оставени от паднали метеорити, са едни от най-интересните (и
Коментари Харесай

Ежегодно 5200 тона космически прах посипва Земята

Скалите, оставени от паднали астероиди, са едни от най-интересните (и ценни) галактически сувенири на Земята. Знаете ли обаче, че в личния ви двор може да има извънземен галактически прахуляк? Всяка година тези " микрометеорити " се озовават върху съвсем всеки квадратен метър от земната повърхнина. Всъщност съгласно скорошно изследване всяка година се отсрочват към 5200 тона галактически прахуляк! Това оповестява „ Стъди Файднс “.

Тези микроскопични гранули галактически прахуляк са с размер по-малък от един милиметър. Най-вероятно те произлизат от метеорити или комети и минават през атмосферата, преди да се разпилян върху Земята. Тези дребни частици са открити в пустинни седименти, морска глина и в арктически региони, където топенето на леда улеснява по-лесното добиване на тестът.
 НА ЖИВО: Как наподобява Земята от Космоса? НА ЖИВО: Как наподобява Земята от Космоса?
Руската осведомителна организация РИА Новости пусна живо включване в своята Фейсбук страница от Международната галактическа станция (МКС)....

При проучване, ръководено от Жан Дюпра, академик от Френския народен център за научни проучвания, са взети проби от микрометеорити от френско-италианската станция " Конкордия " в Антарктида.

За 20 години Дюпра и екипът му организират шест задачи, по време на които са събрани галактически боклуци с размери от 0,03 до 0,2 мм. Екипът пресмята годишния поток от частици, който се равнява на близо 5200 тона - или 10,4 милиона кг. В съпоставяне с масата на метеоритите, които падат на Земята всяка година, това количество доста я надвишава с към 520 пъти, което го прави главният източник на галактически материал на Земята. Проучванията демонстрират, че по-голямата част от микрометеоритите (80%) най-вероятно произлизат от комети, до момента в който останалите 20% се допуска, че произлизат от метеорити.

Тези данни са от решаващо значение за установяване на удобното влияние на микроскопичния галактически прахуляк върху състава на земните седименти. Освен това учените могат да ги употребяват, с цел да основат модел на образуването на Земята, употребявайки микрометеоритите като източник на вода и въглеродосъдържащи съединения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР