Скали паднаха тази сутрин върху движещ се автомобил по пътя

...
Скали паднаха тази сутрин върху движещ се автомобил по пътя
Коментари Харесай

Скали смачкаха кола с бременна жена на пътя Смолян - Мадан

Скали паднаха тази заран върху движещ се автомобил по пътя Мадан-Смолян, при разклона за село Лъка. Скалите се стоварили върху лек автомобил " Мазда " с кърджалийска регистрация, съобщи Марица. Инцидентът е покрай друго свлачище, което стана през 2018 година и от този момент не е разчистено. На мястото на новото свлачище придвижването през днешния ден краткотрайно се реализира в едната лента за придвижване и се контролира от пътната полиция.

В колата са били бременна жена и майка й. Те пътували от село Бял извор за Смолян. Скалите се изсипват върху предницата на автомобила им и провокират отварянето на въздушната възглавница, която е омекотила удара при бременната жена. Двете дами съумяват да излязат от автомобила, като се отървават единствено с уплах. Бременната жена има единствено леки охлузвания на главата.  " В положително положение е дамата, няма заплаха за плода, на домашно лекуване е ", сподели доктор Благоева от Спешно поделение в Смолян.

На мястото дойдоха две полицейски коли, пожарна и кола за спешна помощ. Екип на Пътното оглеждат сектора. Край пътя има склон, който е обезопасен с мрежа. Според експертите от Пътното, камъните са се откъснали над мрежата, отвън сервитута на пътя. Ще се прави оглед на ската през днешния ден, с цел да се види дали се постанова обрушване и в допълнение обезопасяване. 

Предният ден валя щедро дъжд в района, която очевидно е провокирало откъсването на скалите от ската, разясняват преминаващи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР